sâmbătă, 10 ianuarie 2015

Lista aplicaţiilor care se uită peste tot în telefonul tău cu Android
Lista aplicaţiilor care se uită peste tot în telefonul tău cu Android Nu toate aplicaţiile sunt create egale, iar în lumea Android unele vor mai multe informaţii de la noi. Creatorii de aplicaţii vor să afle informaţii despre noi pentru a ne personaliza experienţa sau pentru reclame.
Nu trebuie să fim totuși atât de îngrijoraţi, pentru că aplicaţiile cer acces la telefon pentru lucruri pe care le facem foarte des. Vrei să trimiţi o poză pe Facebook? Atunci reţeaua socială trebuie să aibă acces la albumul foto mereu. Vrei să trimiţi un mesaj audio sau video? Atunci programul are acces la microfon și camera video. 
Platforma media Vocativ.com a apelat la profesorul Jason Hong de la Carnegie Mellon și fondatorul PrivacyGrade.org pentr u a afla care sunt aplicaţiile care vor cea mai mare cantitate de date de la noi. Pentru acest lucru, au ales unele dintre cele mai populare aplicaţii din magazinul Google Play. 
În principiu, sunt aproximativ 60 de permisiuni pe care o aplicaţie poate să le ceară, de la vibraţie la camera foto. În general, atunci când instalaţi o aplicaţie, citiţi lista de permisiuni și gândiţi-vă dacă un joc cu mașini are nevoie de permisiune la contacte sau la ultimele numere apelate.
În clasamentul Vocativ.com, Viber cere 42 de permisiuni, în timp ce Facebook vrea 39 de permisiuni. Numărul cel mai mare de permisiuni este cerut de AntiVirus Security, 44. Aplicaţii populare ca Tango, WhatsApp sau Skype cer între 32 și 36 de permisiuni. 


Autor: Adevarul.ro
Sursa: adevarul.ro  Duminica, 4 Ianuarie 2015

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu