sâmbătă, 10 ianuarie 2015

 Solutiile minune pentru dezghetarea masinii in timp record! Cum sa faci sa nu ingheti pe langa autoturism
Solutiile minune pentru dezghetarea masinii in timp record! Cum sa faci sa nu ingheti pe langa autoturism Multi dintre soferi nu sunt obisnuiti sa foloseasca modalitati eficiente de dezghetare a masinii, la temperaturile deosebit de scazute din aceasta perioada.
“Cancan.ro” va prezinta cele mai eficiente metode pentru ca in doar cateva minute, masina sa fie pregatita pentru drum.
Categoria de soferi favorizata pe perioada sezonului rece este cea a posesorilor automobilelor de lux. Majoritatea au inclus un sistem care asigura pornirea motorului din telecomanda, astfel ca fericitul proprietar isi dezgheata masina doar printr-o simpla apasare de buton, si poate cobori din casa doar dupa ce masina este incalzita complet.
Metodele clasice care se aplica dezapezirii si dezghetarii autoturismului nu sunt insa stapanite de toti soferii, nu de putine ori acestia inghetand chiar ei pe langa masini, incercand sa le aduca in stare de functionare.
Sprayul de dezghetare nu trebuie sa lipseasca
Cel mai usor de indepartat este zapada afanata, care se da usor jos de pe masina folosind o matura cu coada. Numai ca, dupa mai multe zile de ger, zapada se transforma in gheata, si abia atunci incepe drama pentru soferi.
Este indicat ca soferul sa aiba spray-uri de dezghetare, pe baza de alcool, care se gasesc la hipermarketuri si la magazinele de piese auto. Exista doua categorii de asemenea produse, cele destinate parbrizului si geamurilor, precum si cele care se pot folosi la incuietori. In lipsa lor, se poate folosi alcool sau lichid de parbriz, pentru sezonul rece.
Ventilatia este obligatorie
Esentiale sunt sprayurile de incuietori, pentru ca, in prima faza, soferul trebuie sa intre in masina inghetata, pentru a porni motorul. Incuietorile inghetate nu rezista in fata “inamicului” si soferul, odata intrat in autoturism, poate porni motorul, desigur, daca si bateria masinii il ajuta.
Este indicat ca in cazul in care automobilul este dotat cu soc manual, acesta sa fie actionat inainte de pornirea motorului. Odata ce motorul masinii a pornit, specialistii indica actionarea ventilatiei, la maxim, cu fantele indreptate catre parbriz si geamurile laterale. In acelasi timp, se recomanda si actionarea butonului de dezaburire a lunetei.
Nu se forteaza stergatoarele
Odata pornit sistemul de ventilatie, chiar daca aerul suflat va fi rece pana la incalzirea motorului, gheata de pe geamuri va fi mult mai usor de indepartat. Se poate grabi topirea acesteia, pulverizand spayul de dezghetare. Indepartarea ghetii se va face folosind o racleta speciala, sau in lipsa acesteia, carcasa unui cd. Mare atentie la stergatoare, care nu trebuie a fi fortate, nici macar cu racleta, dar nici din interior prin actionarea comutatorului, pentru ca exista pericolul sa se defecteze. In functie de temperatura de afara, operatiunea de dezghetare a masinii poate dura chiar si mai mult de 20 de minute.
Solutia minune: aeroterma electrica
Exista si o alta solutie care poate grabi lucrurile, dar utlilzarea acesteia se poate dovedi periculoasa daca dispozitivul nu a fost montat de electrician. In comert se gasesc aeroterme auto, care se monteaza pe bordul masinii, se indreapta catre parbriz si se alimenteaza de la bricheta.
Acestea functioneaza pe baza unei rezistente si a unui ventilator, dar consuma multa energie. Cel mai indicat este insa ca alimentarea cu curent electric, de la baterie, sa fie facuta printr-un circuit separat de cel al masinii, pentru ca altfel exista un risc serios de incendiu.

Autor: Cancan.ro
Sursa: www.cancan.ro  Sambata, 3 Ianuarie 2015

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu