marți, 10 februarie 2015

7 sfaturi pentru economisirea energiei electrice, la îndemâna oricui
7 sfaturi pentru economisirea energiei electrice, la îndemâna oricui  
Vrei să reduci semnificativ facturile? Uneori poţi să reduci chiar și cu 50% din consumul de energie electrică doar dacă înveţi anumite trucuri la îndemâna oricui. Iată câteva sfaturi pentru economisirea energiei electrice.
Dacă îţi faci griji că nu ai cum să reduci factura fără investiţii iniţiale costisitoare sau fără să îţi schimbi radical stilul de viaţă, stai liniștit. Există ponturi pe care oricine le poate pune în aplicare.
Sfaturi pentru economisirea energiei electrice: Alege cu grijă tariful la curent
Factura la energie electrică poate fi redusă dacă știi ce cantitate de electricitate consumi în medie lunar și dacă alegi corect tariful reglementat. Există șapte tipuri de tarife: în funcţie de cantitatea de curent pe care o consumi, poţi alege unui care să te avantajeze. Poţi stabili ce tarif ţi se potrivește în funcţie de clasificarea oferită de ENEL.

Sfaturi pentru economisirea energiei electrice: Ai grijă când alegi un aparat electrocasnic
Aparatele electrocasnice sunt clasificate în funcţie de consumul de energie: cele cu clasă energetică A (A și A ) sunt cele mai eficiente, iar cele cu clasă G, cel mai puţin eficient. Alege mereu aparate cu clasă A: poate că au un preţ mai ridicat, dar consumi mult mai puţină energie.

Sfaturi pentru economisirea energiei electrice: Folosește eficient frigiderul și mașina de spălat
Frigiderul și mașina de spălat sunt des folosite în orice gospodărie, dar trebuie avut mare grijă pentru ca ele să nu consume aiurea energie. Curăţă frigiderul înainte ca gheaţa să ajungă la trei mm grosime și nu îl amplasa lângă aragaz, cuptor sau calorifer. Folosește mașina de spălat când e aproape plină: în caz contrar, folosește programele la 40 de grade sau la un timp mai scurt de spălare.

Sfaturi pentru economisirea energiei electrice: Deconectează toate aparatele pe care nu le folosești
Aparatele lăsate în priză pot reprezenta peste 50% din consumul de energie. Cel mai bine e să scoţi calculatorul, televizorul sau încărcătorul de la mobil din priză. Dacă ai mai multe aparate într-o cameră, folosește prelungitoare cu butoane on/off.

Sfaturi pentru economisirea energiei electrice: Alege adaptoare care utilizează energie cu timp prestabilit
Un truc pentru a reduce factura e alegerea unor adaptoarea pentru prinze care limitează consumul de la trei până la șase ore. După acest timp, aparatul aflat în priză nu mai consumă energie electrică.

Sfaturi pentru economisirea energiei electrice: Schimbă becurile din casă
Cumpără becuri fluorescente compacte. Acestea durează mai mult și consumă de 4-5 ori mai puţin curent electric decât becurile incandescente, deci facturata la lumină va fi mult mai mică.

Sfaturi pentru economisirea energiei electrice: Foloșește senzori de mișcare
Dacă ai copii sau locuiești într-o casă mare, senzorii pot ajuta la econimisirea energiei. Copii pot uita lumina aprinsă în anumite camere, iar factura poate crește. Nu te îngrijora din cauza investiţiei, se amortizează în câteva luni.


Autor: Click.ro
Sursa: www.click.ro  Marti, 3 Februarie 2015

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu