marți, 10 februarie 2015

 Ai și tu un ASTFEL de TELEVIZOR? Poţi fi URMĂRIT și ÎNREGISTRAT
Ai și tu un ASTFEL de TELEVIZOR? Poţi fi URMĂRIT și ÎNREGISTRAT Numărul celor care deţin un smart tv este destul de mare și în continuă creștere. Puţini au fost însă atenţi la ce scrie în manualele de instrucţiuni ale televizoarelor inteligente.

Aplicaţiile cu care vin televizoarele inteligente îi încântă maxim pe cei dornici de tehnologie avansată în propria locuinţă. Deși sunt foarte multe persoane, chiar și la noi în ţară care deţin un smart-tv Samsung cu recunoaștere vocală, puţini au sesizat avertismentul companiei care spune clar că discuţiile private pot fi înregistrate și transmise unei terţe persoane.
”Dispozitivul poate înregistra comenzi vocale pentru a face posibilă și a îmbunătăţi funcţia de recunoaștere vocală. Vă rugăm să luaţi la cunoștinţă faptul că dispozitivul poate înregistra cuvintele rostite chiar în cadrul discuţiilor personale și vor fi transmise către o terţă persoană”, se arată în manualul de instrucţiuni la secţiunea ”politici de securitate”.
Nu se știe exact cine este această ”terţă persoană” în acest caz, cum este transmisă și cum poate fi folosită informaţia.
Un reprezentat al Samsung a ţinut să facă precizări pe această temă: ”Compania noastră ia foarte în serios confidenţialitatea informaţiilor oferite de clienţii noștri și ia măsuri pentru protejarea intimităţii acestora”


Autor: Libertatea.ro
Sursa: www.libertatea.ro  Luni, 9 Februarie 2015

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu