luni, 16 martie 2015

Cum sa curatati ecranul plasmei TV?
Cum sa curatati ecranul plasmei TV? Stergerea plasmei este la fel de importanta cum este stergerea prafului de pe orice alt obiect din casa. Urmele, amprentele si praful de pe ecranul plasmei va pot deranja atunci cand urmariti filmul sau emisiunea favorita. De asemenea, praful care patrunde inauntrul plasmei va poate strica televizorul.
Un televizor cu plasma nu este un televizor normal. Acesta a fost conceput sa fie usor, plat si sa produca imagini clare precum cristalul. Este de asemenea capabil sa produce imagini de inalta calitate (HD) si poate fi folosit pe post de monitor pentru calculator.
Ecranul plasmei este alcatuit din mii de bule de sticla, fiecare continand o substanta asemanatoare gazului numita plasma. Fiecare pixel produs de ecranul televizorului este alcatuit din 3 subpixeli: rosu, verde si albastru.
Acesti pixeli se activeaza atunci cand curentul electric trece prin ecranul plat. Retineti ca ecranul televizorului cu plasma este cea mai importanta parte din televizor, deci ar trebui sa fie curat tot timpul.
Urmatorii pasi sunt simpli si usor de urmarit pentru a curata televizorul dumneavoastra cu plasma:
- Opriti televizorul inainte sa-l curatati. Siguranta este cea mai importanta. Opriti televizorul inainte sa-l atingeti. Opriti-l cu telecomanda sau de la butonul de oprire si nu uitati sa scoateti televizorul din priza.
- Folositi materialul potrivit. Este important sa folositi o carpa din microfibra atunci cand va curatati ecranul plasmei. Carpa din microfibra este facuta din materiale naturale care previn zgarieturile ecranului.
- Evitati sa folositi hartie pentru a curata ecranul televizorului deoarece materialele fabricate din lemn pot zgaria ecranul. Retineti sa stergeti amprentele si praful cu miscari usoare, delicate. Daca apasati prea tare, este posibil sa va afecteze calibrarea pixelilor sau chiar sa strice ecranul.

- Folositi solutia de curatare potrivita. Nu aplicati solutia direct pe ecranul plasmei. Exista riscul de a ramane umezeala pe ecran. In caz ca folositi apa pentru curatare, este recomandat sa folositi apa distilata.

Dupa ce ati urmat acesti pasi si dupa ce v-ati asigurat ca televizorul este curat, puteti baga televizorul in priza. Iar daca doriti ca televizorul sa nu mai magnetizeze asa mult praf, schimbati luminozitatea si contrastul televizorului la un nivel mai redus.

Autor: Aflaacum.ro
Sursa: www.aflacum.ro  Joi, 12 Martie 2015

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu