marți, 20 octombrie 2015

 Programe pentru localizarea telefonului: cum îl găsești dacă e pierdut sau furat
Programe pentru localizarea telefonului: cum îl găsești dacă e pierdut sau furat Sunt câteva programe bune pentru localizarea telefonului, dar cele mai utile rămân tot ale producătorului. Toate trei marile companii au o soluţie și așa găsești telefonul pierdut sau furat.
Programe bune pentru localizarea telefonului ai pe Android și iOS, dar ai și pe Windows Phone. Apple și Google au creat sisteme foarte bune mai ales să găsești un telefon pierdut, dacă nu unul furat. Este periculos să urmărești telefonul furat și sunt câteva cazuri care s-au terminat prost sau cu nerecuperarea dispozitivului. Chiar în România, în februarie 2014. Un craiovean și-a găsit tableta iPad furată, dar poliţia a spus că n-a folosit echipamente acceptate de autorităţi, iar Find My iPhone nu este acel tip de echipament.  
În mai 2014, New York Times scria despre persoane care și-au găsit dispozitivele pierdute sau furate și au intrat în probleme din cauza asta. Totuși, poliţia nu îţi oferă mare suport când vine vorba de asta, bazându-se de operatori și căile vechi. În cazul în care vrei să recurgi la programe pentru localizarea telefonului, ţine cont de aceste riscuri. Altfel, sunt cele mai bune soluţii ca să găsești un dispozitiv.
Programe pentru localizarea telefonului:

Find My iPhone Find My iPhone este un program pentru localizarea telefonului creat de Apple și gândit pentru a preveni pierderea dispozitivelor iPhone, iPad sau iPod Touch, pe care a fost conectat un cont iCloud. De asemenea, pot fi șterse de la distanţă datele de pe smartphone sau tabletă, dacă tot ţi-au fost furate. Find My iPhone funcţionează cu un Apple ID, cont creat de utilizator și folosit pentru aplicaţii descărcate din App Store sau cumpărat muzică și filme din iTunes. Find My iPhone folosește iCloud, deci configurare pe icloud.com și în meniul telefonului (tabletei, iPod-ului). Mai mult, FMI este dependentă de GPS, astfel că nu îl opri, chiar dacă ţi-ar putea consuma mai repede bateria. În plus, e nevoie de o conexiune la Internet pentru a compara datele de GPS cu cele GSM, dar și pentru a șterge datele de pe telefon.
În final, poţi găsi un dispozitiv prin FMI doar prin aplicaţia din App Store sau în iCloud. Asta presupune, într-un caz ipotetic similar celui din Apuseni, că cineva primește datele de autentificare, intră pe site-ul iCloud și identifică telefonul. Nu este o soluţie perfectă, dar este una de ajutor.
Programe pentru localizarea telefonului: Android Device Manager

Alternativa de la Google, pentru dispozitivele cu Android, se numește Android Device Manager și funcţionează în mare măsură la fel ca Find My iPhone, cu diferenţa că ai nevoie de un cont de Gmail în locul unuia de iCloud. Există aplicaţia în Play Store, poţi accesa serviciul pe web aici, iar configurarea este foarte simplă.
Poţi, ca în cazul FMI, să ștergi datele de la distanţă, să localizezi dispozitivul și chiar să-l apelezi pentru a-l descoperi, dacă e undeva prin casă. Descoperirea acestuia se face cu o acurateţe de câteva zeci de metri, în cazul în care dispozitivul e în oraș. În alte zone aria de căutare va crește. Folosește GPS-ul și triangulaţia și îţi permite să treci rapid prin toate dispozitivele configurate. Ca în cazul FMI, cineva care te caută trebuie să îţi știe datele de autentificare de la Gmail și să aibă acces la un calculator sau un dispozitiv pe care să ruleze aplicaţia Android Device Manager.
Programe pentru localizarea telefonului: soluţie pe Windows Phone

Un smartphone cu Windows Phone - Windows 10 Mobile sosește abia în decembrie - include un program de localizare creat de Microsoft și care se numește Find My Phone, care poate fi activat în Setări. Nu ai nevoie decât de un cont Outlook pecare îl folosești pentru Windows Store și configurarea este similară ca în cazul celorlalte platforme.
Pentru a vedea ulterior poziţia aparatului, pentru a-l șterge, bloca sau pentru a-l face să sune de la distanţă trebuie să accesezi adresa aceasta. Te autentifici și vezi ce dispozitive ai conectate prin acel cont. Similar cu programul de localizare al Google, protecţia oferită de Find My Phone dispare atunci când telefonul e resetat. Un ghid în română pentru FMP ai și aici, pe site-ul Microsoft. Pentru alte soluţii, consulta lista Playtech.

Autor: Adevarul.ro
Sursa: adevarul.ro  Vineri, 16 Octombrie 2015

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu