vineri, 13 noiembrie 2015


 Ce plante nu se ţin în casă
Ce plante nu se ţin în casă Florile sunt cea mai la îndemână soluţie, și cea mai ieftină, de a înfrumuseţa locuinţa. Însă, trebuie să avem mai multă grijă la ce alegere facem în acest sens; unele dintre ele ne pot afecta destul de serios organismul. Iată ce plante nu se ţin în casă:
Leandrul este recunoscut ca fiind o plantă otrăvitoare. Cu toate acestea, ea încă se mai regăsește în multe locuinţe. Este bine totuși să o evitaţi atunci când vă decideţi să vă luaţi flori pentru decorarea încăperilor din casă. Au existat numeroase situaţii în care animalele de companie (câini, pisici) au mâncat frunze și crengi de leandru, iar veterinarii nu au mai putut să facă nimic ca să-i salveze. Încă un motiv în plus pentru care această plantă nu se ţine în casă este faptul că leandrul e un real pericol pentru cei mici.
Planta Flamingo. Deși este o floare extrem de rezistentă și poate supravieţui în interior pentru o perioadă lungă de timp, chiar în condiţii vitrege, această plantă nu ar trebui ţinută în casă. Planta Flamingo are substanţe otrăvitoare în toate părţile sale și acest lucru o face destul de periculoasă pentru animale și pentru copiii. În cazul intoxicării cu această plantă, apar simptome precum arsurile, răgușeala și dificultăţi destul de mari la înghiţirea mâncării.
Sunt plante ce nu se ţin în casă pentru că ne pot face rău
Cyclamen este o plantă destul de cunoscută printre iubitorii florilor de apartament. Arată precum o fufă, iar frunzele sunt răsucite, de culoare verde-albicios. Florile acesteia sunt foarte frumoase – ele pot fi albe, violet și roșii. Din păcate și această floare are componente otrăvitoare: în acest caz, bulbii și rizomii. Datorită faptului că aceste părţi stau în pământ nu sunt șanse foarte mari ca un copil să le înghită, însă în cazul animalelor acest lucru poate fi posibil, iar efectele nu vor fi deloc plăcute.
Iedera. Știm cu toţii această plantă ornamentală. Ce mulţi nu cunosc despre ea este faptul că această plantă nu se ţine în casă (mulţi iși înfrumuseţează cu ajutorul ei balconul). Dacă este înghiţită, există riscuri foarte mari pentru oameni – de la dificultăţi în respiraţie, vomă, convulsii, paralizie și chiar comă. Așa că, cel mai bine ar fi să renunţaţi la ea dacă se afla pe lista florilor pe care v-aţi fi dorit să le aveţi în locuinţă.
Și crizantemele se numără printre plantele ce nu se ţin în locuinţă
Crizantemele au frunzele și tulpina otrăvitoare, iar în urma expunerii prelungite la această plantă, la unele persoane pot să apară dermatite.
Hortensia, mai ales frunzele și mugurii ei, poate provoca vărsături, dureri abdominale, iar persoanele sensibile pot dezvolta dermatită de contact chiar și atunci când îngrijesc planta.
Și Rhododendronul este o plantă ce nu se ţine în casă. Ea are toate părţile otrăvitoare. Dacă totuși o aveţi în locuinţă și nu vreţi să renunţaţi la ea, trebuie ţinută cât mai departe de copii și de animalele de companie. Înghiţirea vreunei părţi ale plantei duce la efecte extrem de toxice.

Autor: Click.ro
Sursa: www.clicksanatate.ro  Sambata, 7 Noiembrie 2015

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu