luni, 7 februarie 2011

Calatorii vor primi 220.000 de euro despagubiri in caz de accident

 Calatorii vor primi 220.000 de euro despagubiri in caz de accident
Calatorii vor primi 220.000 de euro despagubiri in caz de 
accident Vesti bune pentru romanii care parcurg distante lungi cu autocarul. Consiliul Uniunii Europene a aprobat normele care prevad ca pasagerii care circula cu autocarul sau cu autobuzul in spatiul Uniunii Europene sa fie recompensati in caz de accident. Iata cum te va despagubi firma transportatoare dupa ce vor intra in vigoare noile reglementari.
Familiile pasagerilor care vor fi victimele unor accidente soldate cu raniri grave sau deces vor primi cate 220.000 de euro despagubire. De asemenea, in cazul in care un calator nu-si mai gaseste bagajul la coborare, compania care a asigurat transportul va fi obligata sa-i inapoieze pagubitului nici mai mult, nici mai putin de 1.200 de euro. Mai mult, daca se fac rezervari pentru un numar mult mai mare de persoane decat cel permis de capacitatea maxima a vehiculului, firma trebuie sa puna la dispozitia pasagerilor si un alt mijloc de transport. Daca nu, fiecare calator isi va primi contravaloarea biletului plus inca jumatate din pretul acestuia. In plus, daca mijlocul de transport va avea probleme in timpul calatoriei, compania va pune la dispozitia calatorilor alt autovehicul. Noile reglementari sunt valabile pentru cursele realizate pe distante mai mari de 250 de kilometri si, daca vor trece de votul Parlamentului European, vor fi aplicabile in cel mult doi ani.


Mancare si cazare pentru cursele anulate

Pasagerii vor afla cu minimum 30 de minute inainte de plecare daca va fi sau nu intarziata cursa. Pentru cursele anulate sau amanate, ei vor primi mancare si cazare, in limita a 80 de euro pe noapte. Totusi, cazarea va fi asigurata numai daca deplasarea a fost anulata sau amanata din cauza conditiilor meteorologice.
Autor: Cancan
Sursa: www.cancan.ro  Luni, 7 Februarie 2011

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu