miercuri, 30 martie 2011

Cum să vă construiţi un CV online

 Cum să vă construiţi un CV online
Cum să vă construiţi un CV online Pentru a vă scrie CV-ul într-un format electronic, trebui să vă alegeţi o platformă gratuită pentru publicarea blogurilor care vă permite să vă configuraţi formatul într-un mod profesionist și să modificaţi conţinutul său ori de câte ori consideraţi că este nevoie.
Un CV este un document care prezintă realizările dumneavoastră profesionale și academice. Din moment ce CV-ul ar trebui să fie actualizat în mod frecvent, un blog este un format ideal pentru a vă trece schimbările avute pe parcursul carierei.
Astfel, veţi fi capabili de a schimba elementele CV-ului între ele după cum aveţi nevoie, în funcţie de locul de muncă pentru care aplicaţi. Odată creat CV-ul, nu aveţi decât să transmiteţi poten-ţia-li-lor angajatori adresa site-ului. Astfel, puteţi câștiga atenţia recrutorului prin aspectul original al CV, o dovadă de seriozitate și implicare în căutarea unui job. Totuși, este important de men-ţio-nat că designul CV-ului doar îl va atrage pe recrutor, nu îl și va convinge că meritaţi să obţineţi postul vizat.
Site-ul eHow.com prezintă cinci pași pe care ar trebui să-i parcurgeţi atunci când vă propuneţi crearea unui CV cu apariţie doar în mediul online.
Alegerea formatului
Selectaţi un format de blog cât mai profesionist, nu prea colorat și cu o grafică complexă. Puteţi să vă creaţi un CV online gratuit folosind o  platformă de tip sursă deschisă pentru publicarea blogurilor. Încercaţi Blogger, WordPress, LiveJournal sau Tumblr pentru a vă crea un blog personalizat, unde vă puteţi alege fundalul și să adăugaţi pagini sau posturile ori de câte ori doriţi.
Aceste platforme vă permit ușor să vă configuraţi viitorul CV. Mai mult, atunci când vă alegeţi adresa blogului, păstraţi un aer profesionist. Eventual, încercaţi să vă folosiţi numele, urmat de CV (exemplu: „popescuionCV.blogspot.com"). Alegeţi un aspect profesional al blog-ului, un design standard și, de asemenea, un fundal bazat pe culori simple și linii curate. Blogul de tip CV nu este pentru a vă evidenţia interesele în jocuri sau cărţi de ficţiune.
Stabiliţi un mesaj introductiv
În partea de sus a site-ului, păstraţi un text introductiv. Puteţi face acest lucru bifând opţiunile „Keep at Top" sau „Maintain as First Post", pe care le veţi găsi în meniul de configurare al blog-ului. În corpul acestui mesaj de început, pre-zen-taţi-vă și explicaţi pe scurt interesele dumneavoastră și în ce arie v-aţi vedea lucrând. Astfel, recrutorii vor afla dacă mai merită să parcurgă mai departe conţinutul CV-ului.
Creaţi pagini pentru fiecare categorie
Respectaţi rubricile pe care le aveţi și într-un CV clasic, respectiv „In-for-maţii personale", „Expe-rienţa profesională", „Educaţie și for-mare" și „Aptitudini și com-pe-ten-ţe personale". Pentru fiecare dintre ele creaţi căte o pagină nouă pe site, dar păstraţi pe prima pagină trimiteri către acestea. Pentru expe-rien-ţa profesională, evi-denţiaţi locurile de muncă din trecut cu hiperlink-uri (element de navigaţie către alt document electronic - n.r.), care pot direc-ţio-na recrutorul către companiile în care aţi lucrat. De asemenea, puteţi realiza același lucru pentru partea de educaţie, unde puteţi sublinia școlile pe care le-aţi absolvit.
Nu neglijaţi premiile
Fiecare diplomă sau premiu
câștigat menţionaţi-l într-o pagină separată. Acestea vor oferi informaţii relevante despre parcursul dumneavoastră profesional, iar ideal ar fi să prezentaţi contextul în care aţi primit respectivele distincţii.
Atașaţi documente relevante
Un CV de tip blog vă permite să atașaţi documente care pot dovedi cele evidenţiate în cuprinsul CV-ului. Scanaţi și atașaţi pe site diplome relevante sau foi matricole. În acest fel, potenţialii angajatori pot verifica ușor parcursul edu-ca-ţional. De asemenea, aţi putea să încărcaţi și fragmente din lucrarea de licenţă sau de disertaţie.
Dacă doriţi ca blog-ul dumneavoastră să facă impresie bună, puteţi insera căteva fotografii decente pentru a vă cunoaște mai bine recrutorul. De asemenea, puteţi include și un mic video în care vă puteţi prezenta pe scurt.
Fiţi siguri că CV-ul poate fi citit ușor și nu pune probleme cititorilor să-l acceseze și să treacă de la o secţiune la alta. Evitaţi paragrafele dense cu mult text, pentru că puteţi fi ignoraţi.
"Mi-am făcut CV online
, pentru că îi este mai la îndemână recrutorului să fii căutat/găsit pe internet, decât să descarce do-cu-mentul în propriul calculator."
MATEI HUTOPILĂ
23 de ani
Autor: Romania Libera
Sursa: www.romanialibera.ro  Marti, 22 Martie 2011

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu