miercuri, 30 martie 2011

Toate misterele farmecelor, deslusite

Toate misterele farmecelor, deslusite
Toate misterele farmecelor, deslusite Multi ne-am intrebat, acum poate mai des ca niciodata, daca exista sau nu vraji. Religia spune ca nu, insa la toate colturile auzim preoti care spun ca scot magia neagra din oameni sau alunga blestemele. Pentru ca este un subiect interesant si de actualitate, Kaliopi, parapsihologul CANCAN, ne spune ce reprezinta aceste vraji, daca ne pot sau nu afecta si cine sunt cei care apeleaza la ele.
Ce simti cand esti sub influenta vrajii?

Oamenii care pretind ca au acest har spun ca, dupa ce leaga o vraja, omul simte dureri de cap, amorteli, sufocare, senzatia de "corp greu", somnolenta, nervozitate si neliniste interioara. In prima faza, spun vrajitorii, nu te mai simti bine in casa ta.

Cum se prind farmecele de tine?
In primul rand, farmecele sunt ceremonii savarsite doar prin puterea necuratului. Religia spune ca magie alba nu exista, deoarece oricine intoarce situatiile in favoarea sa si nu lasa destinul sa?si urmeze cursul incalca dreptatea si facatura divina. In al doilea rand, farmecele se prind de cei care se indoiesc - chiar si din cand in cand - de Dumnezeu. Pentru a se prinde un farmec de tine trebuie sa atingi un obiect blestemat sau sa-l porti cu tine. Exista si obiecte fermecate care iti pot sta in casa, fara ca tu sa le atingi. Apoi, vraja cu obiectele personale este cea mai slaba, spun vrajitorii zilelor noastre, deoarece "ce-a fost nu se mai intoarce la stapan pentru a-l atinge".

Cum arata un obiect blestemat
El poate fi o moneda, o bucata dintr-un animal sau parul acestuia, castroane luate de la parastasul unui mort, sange de animal si penele unei pasari. Totodata, exista si blesteme care se fac prin simpla vorba, prin ruga catre iad, fara ca niciun obiect sa ia contact cu acela caruia i se fac vraji. Multe vrajitoare arunca bani pe pamant, spunand numele celui caruia vor sa-i faca rau si blestemand "cu banutii astia sa-ti platesti intrarea-n iad si sa nu te mai intorci de acolo".

Descantatorii ne spun cum sa ne ferim

Poti scapa de vraja prin diferite ritualuri. Spune in fiecare seara, pentru fiecare stea de pe cer pe care o vezi: "acolo, departe, sa te pierzi in noapte, vraja nefasta, iesi pe fereastra". Apoi mai poti apela la alte trucuri: poarta chilotii si sosetele pe dos sau spala-te cu apa la miezul noptii, ca farmecele sa se intoarca in lumea de apoi.


Rugaciunea de dezlegare


Sfantul Ciprian a lasat in urma sa o rugaciune destinata celor care vor sa scape de relele facute prin magie neagra: "Doamne Iisuse Hristoase, departeaza demonii si stinge viclenia lor de la robii Tai, revarsa ploaie la buna vreme peste tot pamantul si fa-l sa dea roadele lui, copacii si viile sa-si dea deplin rodul lor, femeile sa fie dezlegate si izbavite de nerodirea pantecului. Dezleaga si toata zidirea Ta de toate legaturile diavolesti. Si dezleaga pe robul tau (numele) impreuna cu toate ale casei lui de toate legaturile satanei, ale vrajilor, ale farmecelor, ale puterilor potrivnice. Impiedica Tu, Doamne, toata lucrarea satanei, Tu, Cel ce dai dezlegare de magie, de farmece, de vraji si de toate lucrarile satanicesti si de toate legaturile lor. Si distruge toata lucrarea vicleana prin pomenirea Preasfantului Tau nume. Dezleaga pe robul Tau (numele) de toate legaturile satanei si daca este legat in cer sau pe pamant sau cu piele de animale necuvantatoare sau cu fier sau cu piatra sau cu lemn. Cu scriere sau cu sange de om sau cu al pasarilor sau cu al pestilor sau daca au venit din mare, din fantani, din morminte sau daca a venit prin unghii de om, de animal sau gheare de pasare sau prin serpi vii sau morti sau prin pamantul mortilor sau daca a venit prin strapungere de ace, dezleaga-le pentru totdeauna, in ceasul asta, Doamne, cu puterea Ta cea mare. Amin".


Legenda Sfantului Ciprian, primul vrajitor

Religia ortodoxa vorbeste despre povestea lui Ciprian, un vrajitor ce a deslusit tainele "mestesugului diavolicesc" inca de mic si a reusit in acest fel, in vremea imparatului Deciu, sa ucida si sa otraveasca pe oricine ii iesea in cale. Legenda spune ca Ciprian a facut vraji impotriva Justinei, o tanara fata frumoasa care credea cu ardoare in Dumnezeu. Niciun farmec nu s-a legat de ea, datorita rugaciunilor pe care aceasta le adresa Divinitatii. Din cauza asta, se spune ca diavolul si-a trimis demonii pentru a-l pedepsi pe Ciprian, iar el insusi a inceput sa se roage la Dumnezeu, facandu-si semnul crucii si spunand "Dumnezeul Justinei, ajuta-mi si mie!". A scapat prin rugaciune si s-a botezat in numele Domnului, ajungand mai tarziu episcop. Ciprian a dus numele lui Dumnezeu mai departe si, din aceasta cauza, stapanitorul Damascului l-a ucis. Moastele sale au relevat ca Dumnezeu l-a adus in randul sfintilor, iar acestea au puterea de a alunga raul, vrajile, blestemele.
Autor: Cancan
Sursa: www.cancan.ro  Luni, 21 Martie 2011

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu