miercuri, 9 martie 2011

IT & Gadgeturi

IT & Gadgeturi

Actualitate

Un acumulator portabil pentru gadgeturi
ZAGG a lansat de curând un media-player mai performant decât cele cu care ne obişnuiserăm până acum. Cum sunt puşi pe fapte ingenioase, cu ajutorul unui acumulator portabil de 6000 V ei încearcă să reînvie gadgeturile acolo unde nu există altă sursă de curent. ZAGGsparq este, de fapt, o cutie cu două USB-uri, patru LED-uri şi un buton. Îl poţi încărca la priză (110 V sau 220 V) şi îl poţi lua cu tine când călătoreşti. La el poţi conecta orice dispozitiv care se poate încărca şi de pe USB: iPod, telefon mobil, MP3 player. Cântăreşte doar 230 de grame şi costă aproximativ 100 $. În pachet vine cu adaptorul pentru Europa, dar nu şi cu cablurile USB, deci trebuie cumpărat câte un încărcător USB pentru fiecare dispozitiv.

Angry Birds, pe Facebook
Angry Birds, jocul produs de Rovio, va apărea în curând ca aplicaţie pe Facebook. Versiunea pentru cel mai popular site de socializare va fi terminată într-o lună şi va fi disponibilă on line începând, cel mai probabil, cu luna aprilie a acestui an. Jocul a devenit celebru datorită aplicaţiei pentru iOS. De atunci, 12 milioane de copii au fost cumpărate de pe Apple App Store. Aplicaţia costă 0,99 $ pentru iPhone şi e gratuită pentru Android. Alte platforme disponibile sunt: Maemo, Pam WebOS, Symbian^3, PSP, PS3, Windows şi Mac OS X. Conform datelor existente, nici una dintre versiunile pentru platformele prezentate nu este gratuită. Schema jocului e simplă: nişte porci au mâncat ouăle unor păsări, care s-au enervat. Acum trebuie să trageţi cu praştia şi să loviţi cu diferite tipuri de păsări diverse construcţii. Jocul e atât unul de îndemânare şi intuiţie, cât şi de inteligenţă. Pe lângă versiunea de Facebook, Rovio va mai lansa o versiune specială.

Ziua IPv6, 8 iunie 2011
Pe data de 8 iunie, anul acesta, mai multe site-uri importante, printre care şi Google, Facebook sau Yahoo!, vor fi disponibile, timp de 24 de ore, şi pe adrese de tip IPv6. Scopul acestui test este să motiveze cât mai multe organizaţii din industria IT să-şi pregătească site-urile pentru a trece pe adrese de tip IPv6, având în vedere că adresele de IPv4 sunt pe terminate. Evenimentul are o pagină dedicată pe site-ul ISOC (Internet Society). Acolo puteţi afla ce trebuie să faceţi dacă sunteţi fie webmaster, fie operator de servicii internet, pentru a participa la „World IPv6 Day“.
• Grupaj realizat de Iulia Dumitrescu
sursa; gazeta de sud

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu