joi, 10 martie 2011

Sfaturi pentru cumparaturi online cat mai sigure

 Sfaturi pentru cumparaturi online cat mai sigure
Sfaturi pentru cumparaturi online cat mai sigure Desi magazinele online pot parea sigure, nu toate site-urile de oferte, cadouri sau felicitari virtuale sunt de incredere.

Este bine cunoscut faptul ca atacatorii virtuali se folosesc de orice ocazie ca sa ii pacaleasca pe utilizatori sa isi expuna de buna voie datele de la cardurile de credit sau datele de autentificare in serviciile de e-banking.

BitDefeder a elaborat un ghid cu cateva reguli care sa va ajute sa va protejati mai bine in cazul potentialelor furturi de informatii confidentiale.

Astfel ca, firma de securitate IT recomanda sa nu introduceti mai multe date decat este necesar si intotdeauna sa va asigurati ca adresa URL accesata este cea corecta.

Totodata, cautati pictogramele de securitate care sa arate prezenta unei conexiuni securizate, pentru ca este singura garantie ca site-ul este de incredere.

Internetul mobil poate fi si el o capcana

Daca folositi internetul mobil, introduceti manual URL-ul site-ului dorit. Pe un ecran de telefon mobil s-ar putea sa nu vedeti intreaga adresa si astfel puteti deveni vulnerabili in fata atacurilor de phishing .

Evitati sa descarcati orice tip de continut (formulare, felicitari virtuale, fisiere) sau sa accesati linkuri, daca nu sunteteti absolut siguri de sursa acelor materiale. Acordati atentie deosebita la felicitarile virtuale si nu descarcati niciun fisier executabil, deoarece acestea pot contine troieni.

Daca este neaparat necesar sa deschideti astfel de atasamente, va recomandam sa salvati o copie locala si sa o scanati cu ajutorul unui antivirus actualizat inainte de a le accesa.

Evitati cumparaturile online de la calculatoare publice

Nu va accesati conturile de e-banking si nu faceti cumparaturi online de la calculatoare publice cu acces la Internet sau in timp ce sunteti conectati la o retea publica. Datele confidentiale pot fi interceptate de alti utilizatori, cu exceptia cazului cand conexiunea e criptata.

Descarcati cele mai recente actualizari pentru sistemul de operare si pentru solutia de antivirus, deoarece atacatorii virtuali nu rateaza nicio oportunitate de a incerca sa va fure banii. Pana la urma, totul se rezuma la bani.

Autor: Ziare.com
Sursa: www.ziare.com  Joi, 10 Martie 2011

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu