vineri, 22 aprilie 2011

Descoperire-surpriză: iPhone 4 și iPad 3G stochează informaţii despre locaţia clienţilor fără știrea lor

 Descoperire-surpriză: iPhone 4 și iPad 3G stochează informaţii despre locaţia clienţilor fără știrea lor
Descoperire-surpriză: iPhone 4 și iPad 3G stochează informaţii despre locaţia clienţilor fără știrea lor Un fișier descoperit de doi programatori arată că Apple iPhone 4 și iPad 3G stochează informaţii despre locaţia clienţilor. Cei doi programatori, Alasdair Allan și Pete Warden, și-au prezentat descoperirea în cadrul unei conferinţe din San Francisco
Fișierul numit "consolidated. db" păstrează evidenţa datelor GPS pe sistemele Apple 3G și se actualizează regulat în funcţie de locaţia utilizatorului, scrie New York Times.
Informaţia stocată pe telefon este trimisă și aplicaţiei iTunes atunci când utilizatorul sincronizează un iPhone sau un iPad 3G.
"Prezenţa acestor date pe iPhone, iPad și fișierele de siguranţă are implicaţii de securitate și de confidenţialitate", a declarat Alasdair Allan, unul dintre programatorii care au descoperit fișierul.
Cei doi programatori spun că au contactat echipa de securitate a produselor de la Apple, însă nu au primit un răspuns.
Pete Warden a declarat că a creat o aplicaţie care permite utilizatorilor să vadă datele colectate despre ei de către dispozitivul iOS. După descărcare, care se poate face gratuit, aplicaţia afișează informaţiile stocate în legătură cu deplasările precedente.
Cei doi programatori spun că momentan stocarea informaţiilor legate de deplasările utilizatorilor nu trebuie să fie un motiv de panică, însă nu se știe cum intenţionează Apple să folosească datele stocate.
Informaţiile despre locaţia utilizatorilor unui telefon mobil au fost întotdeauna stocate, însă nu puteau fi disponibile decât printr-un ordin judecătoresc. Posibilitatea de vizionare a informaţiilor pe dispozitive iOS ar putea face ca acestea să devină disponibile pentru oricine are acces la telefon.
Mai multe informatii puteti citi pe Go4it.



Autor: Mediafax
Sursa: www.mediafax.ro  Vineri, 22 Aprilie 2011

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu