sâmbătă, 7 mai 2011

Facebook te plătește ca să vezi reclame

Facebook te plătește ca să vezi reclame
Facebook te plătește ca să vezi reclame Facebook a lansat un program care, propriu-zis, oferă consumatorilor o recompensă financiară pentru vizionarea de reclame pe site, scrie mashable.com.
Facebook va răsplăti utilizatorii care privesc anumite reclame pe site. Aceștia  vor primi credite Facebook, care pot fi folosite pentru a cumpără bunuri prin intermediul Facebook Deals, serviciul companiei lansat pentru a contracara business-ul Groupon.
Totuși, recompensa nu-i foarte mare, ci echivalează cu suma de 10 cenţi americani.
Reclamele vor fi afișate în jocuri. Printre publisherii de jocuri care vor participa în acest program se află CrowdStar, Digital Chocolate și Zynga. Facebook lucrează cu Sharethrough, SocialVibe, Epic Media și SupersonicAds pentru livrarea reclamelor. TrialPay va asigura statisticile.
Dan Greenber, directorul excecutiv al Sharethrough, a declarat că mișcarea Facebook reprezintă un pas înainte în furnizarea de publicitate online. Greenberg, care reprezintă clienţi precum Microsofft sau Nestle, a spus că reţeaua sa nu va livra reclame tradiţionale, ci entertainment de brand, pe care consumatorii nu numai că vor dori să-l vad, dar îl vor împărtăși și prietenilor.
Săptămâna trecută Facebook și-a extins programul Credits și a făcut posibilă opţiunea consumatorilor de a folosi creditele Facebook pentru a cumpără și bunuri reale, dar promovate prin intermediul Facebook Deals.
Anterior, creditele nu puteau fi consumate decât pentru a cumpără lucruri virtuale.
Facebook Deals este un program prin intermediul căruia utilizatorii pot achiziţiona produse la un preţ redus. În principiu, pe aceeași regulă de reduceri colective funcţionează și serviciul Groupon.
Prin Facebook Deals, compania se concentrează pe oferte care oferă oamenilor o experienţă pe care o pot împărtăși și cu alţii, precum o degustare de vin sau un curs de fotografie, a declarat pentru Forbes Emily White, senior director în cadrul Facebook.
Autor: Money.ro
Sursa: www.money.ro  Sambata, 7 Mai 2011

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu