marți, 10 mai 2011

Plante care aspiră noxele

 Plante care aspiră noxele
Plante care aspiră noxele Te gândești să aduci primăvara în camera micuţului tău? Foarte bine, dar ţine cont că anumite flori pot fi nocive. Iată ce plante poţi alege pentru a-l ţine departe de orice pericol!
Este adevărat! Cei mici sunt curioși și plini de energie. Și uite-așa mai fac câte-o năzbâtie. Probabil ţi s-a întâmplat să-ţi vezi copiii pregătind o „salată” din plantele tale ornamentale și chiar să o guste.
Iată un bun motiv să alegi cu grijă soiurile plantelor pe care le ţii în casă și, mai ales, în camera micuţilor. Ele filtrează aerul și-l menţin proaspăt.

Un filtru natural
În vase suspendate sau la pervazul ferestrei, câteva ghivece cu „Planta păianjen”, cum mai este denumită popular Chlorophytum Comosum, poate împrospăta din plin aerul din cameră.
Biologii o recomandă cu încredere, deoarece are o putere extraodinară de filtrare și de menţinere a curăţeniei aerului. Ea crește destul de repede, dacă o expui din plin la lumină. Și mai ales dacă primăvara îi schimbi pământul și-i pui îngrășământ.

Plantă pentru copiii astmatici
O altă plantă care se dezvoltă ușor în ghiveci și este recunoscută pentru calităţile sale de a curăţa aerul de poluanţii chimici este Sansevieria. Crește fără probleme dacă o ferești de razele puternice de soare și de curenţii reci de aer.
În plus, este bine să știi că udarea ei se face o dată la trei zile, numai după ce pământul s-a uscat complet, deoarece apa în exces îi poate macera complet rădăcina.

Parfumuri liniștitoare
Mirosul florilor poate avea efect calmant asupra micuţilor. De pildă, brândușele, primulele, kalanchoe sau violetele înfloresc mult și nu răspândesc substanţe toxice. Dacă vrei să capete o culoare mai intensă, poţi pune în pământul lor coji de banane (o bogată sursă de minerale). Cojile se taie mărunt și se amestecă cu pământul din ghiveci.
Atenţie la "consumatorii" de oxigen!
Excesul de plante în camera celor mici poate altera calitatea aerului. Motivul? Unele plante emană pe timp de noapte (prin frunze) o cantitate destul de mare de dioxid de carbon. De aceea, palmierii, filodendronul, ficusul sau mușcatele pot schimba o mare parte din aerul din încăpere în dioxid de carbon.
Iată motivul pentru care este bine să mizăm doar pe acele specii care îmbunătăţesc calitatea aerului. De asemenea, este bine să eviţi să pui în camera copiilor plante care emană un parfum puternic și, în consecinţă, o mare cantitate de polen (la care cei mici pot face alergie). Ai grijă cu zambilele, narcisele, crinii sau cu tuberozele, deoarece emană un miros puternic.
Autor: Click pentru femei
Sursa: www.clickpentrufemei.ro  Marti, 10 Mai 2011

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu