marți, 10 mai 2011

Iată ce plante să folosesti ca sa scapi de insectele care îţi invadează casa în sezonul cald

 Iată ce plante să folosesti ca sa scapi de insectele care îţi invadează casa în sezonul cald
Iată ce plante să folosesti ca sa scapi de insectele care îţi invadează casa în sezonul cald Nimic nu-i mai neplăcut decât să te trezești că moliile ţi-au mâncat puloverul preferat, livingul este invadat de furnici, iar tânţarii și muștele au pus stăpânire pe casă, tulburându-ţi până și somnul. Avem însă vești bune pentru tine! În loc să cheltuiești o avere pe produse care să le îndepărteze, îţi spunem ce plante îţi pot alunga rapid insectele din casă.

Busuiocul alungă muștele
Muștele, pe lângă zgomotul iritant pe care îl fac, murdăresc și pereţii locuinţei. Pentru a le îndepărta, pune bucheţele de busuioc în dreptul ferestrelor. În acest mod, nici o muscă nu-ţi va mai intra în casă.
Menta, du șmanul furnicilor
Cum vine vara, ne trezim în casă cu furnici care mișună, cel mai adesea, lângă ușa de la balcon. Menta are puterea de a le alunga, deoarece aceste insecte nu suportă nici mirosul, nici gustul acestei plante. Pune câteva frunze de mentă în zona unde se află mușuroiul. Poţi folosi ulei de mentă, pe care să-l aplici pe la colţuri.
Pelinul pu ne pe fugă fluturii de noapte
Atunci când intră în casă, fluturii de noapte pot fi extrem de deranjanţi. Frunzele de pelin te pot ajuta însă să scapi de ei. Poţi să le arzi, iar fumul îi va alunga din încăpere, sau poţi să agăţi câteva plante de lustră.
Ai dafin, n-ai gândaci de bucătărie
Gândacii de bucătărie se înmulţesc foarte repede, iar dacă nu iei măsuri urgente, îţi vor invada spaţiul. Un remediu excelent împotriva acestora e dafinul. Presară foi de laur prin colţurile bucătăriei. Ar fi bine să mai pui câteva și pe dulapuri. Gândacii nu suportă mirosul dafinului.
Frunzele de nuc ţin ţânţarii la distanţă
Tânţarii sunt cele mai de temut insecte în anotimpul cald. Acești mici “vampiri” ne pot transmite foarte multe boli periculoase. Frunzele de nuc îi pot ţine însă la distanţă. Poţi să dai foc câtorva frunze, iar fumul îi va alunga. O altă modalitate ar fi să presari aceste plante pe tocurile ferestrelor, pentru că mirosul înţepător de nuc îi va opri să-ţi intre în locuinţă.
Moliilor nu le place levănţica
Dacă ai zărit vreo molie prin casă și ţi-e teamă că îţi va distruge îmbrăcămintea, nu intra în panică. Tot ce ai de făcut e să pui în niște săculeţi de pânză câteva fire de levănţică, apoi să-i așezi printre haine. Astfel vei îndepărta toate moliile, iar hainele tale preferate vor fi în singuranţă. În plus, iată un alt aspect extrem de plăcut dacă vei folosi levănţica: șifonierul tău va mirosi ca un câmp de flori de primăvară.
Autor: Libertatea
Sursa: www.libertatea.ro  Luni, 9 Mai 2011

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu