marți, 10 mai 2011

Cum scapi de alergenii din casa

 Cum scapi de alergenii din casa
Cum scapi de alergenii din casa
Pentru cei care suferă de alergii, această perioadă a anului este foarte periculoasă. Potrivit unui studiu, mai bine de jumătate din problemele noastre de sănătate sunt cauzate de poluarea aerului interior și mai ales de prezenţa alergenilor din casă. Astfel, pentru a preveni accentuarea problemelor, trebuie să ne asigurăm că aerul din casă este curat.

Suferi de alergii? Un aspirator cu filtru HEPA (High Efficiency Particulate Absorbing) este esenţial pentru păstrarea unui aer sănătos în casă. Spre deosebire de cele convenţionale, aceste aspiratoare sunt mult mai eficiente în oprirea particulelor de praf. Potrivit producătorilor, captează peste 99% din particule, astfel încât sunt ideale dacă suferi de alergii sau dacă vrei să previi apariţia lor. Pentru a avea un aer curat în locuinţă, este indicat să aspiri cel puţin o dată pe săptămână. Curăţă cu mare atenţie perdelele și draperiile, canapelele și covoarele, pentru că majoritatea alergenilor din casă se găsesc pe suprafeţele moi.

Evită produsele chimice

De asemenea, încearcă să eviţi soluţiile de curăţat foarte puternice deoarece majoritatea persoanelor care suferă de alergii sunt sensibile la acestea. Astfel, pentru a evita îmbolnăvirea, este recomandat să înlocuiești produsele de curăţat chimice, din comerţ, cu cele naturale, precum bicarbonatul sau oţetul.

Aerisește mai rar
Una dintre cele mai întâlnite alergii primăvara este la polen. În perioada în care copacii și florile înfloresc, încearcă să aerisești mai puţin. Pentru a menţine aerul curat în casă, evită să lași geamurile deschise în zilele în care observi că prezinţi simptome alergice atunci când ieși afară.

Păstrează o umiditate normală

Un alt factor important în prevenirea instalării sau menţinerii factorilor alergeni în casă îl reprezintă umiditatea. Dacă este prea ridicată, este favorizată dezvoltarea alergenilor. Pentru a păstra aerul curat, umiditatea nu trebuie să depășească 50%, putând fi menţinută constantă cu ajutorul unui dezumidificator sau chiar al unui aparat de aer condiţionat, dacă acesta are funcţia de încălzire.

340 de lei costă un aspirator cu filtru HEPA dacă îl achiziţionezi de pe internet.

Autor: Ziarul ring
Sursa: www.ziarulring.ro  Luni, 9 Mai 2011

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu