joi, 26 mai 2011

Tine tantarii la distanta cu produse naturale

Tine tantarii la distanta cu produse naturale
Tine tantarii la distanta cu produse naturale
Soluţiile chimice din comerţ pot fi dăunătoare organismului

Vremea tot mai caldă din ultimele zile va duce, în curând, la apariţia ţânţarilor. „ring” te învaţă cum să te protejezi de ”atacul” lor și să ai parte de un somn liniștit folosind doar produse naturale.
Majoritatea produselor împotriva ţânţarilor ce se găsesc pe piaţă au în componenţă substanţe chimice periculoase care pot afecta sănătatea ta sau a familiei. În plus, ele au și preţuri ridicate. Astfel, alternativa o reprezintă folosirea anumitor plante, precum rozmarinul, citronella grass (sau lemon grass - iarba de lămâie), levănţica, scorţișoara sau menta. Ele vor ţine ţânţarii la distanţă pentru că insectele nu suportă mirosul acestora. Pune câteva din plantele de mai sus la pervazul ferestrelor și astfel nu vei mai avea probleme cu insectele.

Uleiurile esenţiale, o altă soluţie

Te poţi proteja împotriva ţânţarilor și folosind anumite uleiuri esenţiale. Cele de eucalipt, scorţișoară sau ricin sunt ideale pentru a ţine insectele departe de casa ta. Pune câteva picături într-un pulverizator cu apă și stropește prin casă de câteva ori pe zi. De asemenea, oricare dintre cele trei uleiuri, amestecat cu unul de măsline, realizează o soluţie ce poate fi aplicată direct pe piele, ea oferind astfel o protecţie la fel de bună.

Gonește-i cu ultrasunete

O altă modalitate eficientă de scăpa de ţânţari, ce nu implică folosirea de substanţe chimice, o reprezintă aparatele cu ultrasunete. Acestea emit ultrasunete care sunt percepute doar de insecte. Ele le afectează simţurile și îi fac astfel să stea la distanţă. Sistemul cu ultrasunete poate fi menţinut în permanenţă în priză deoarece sunetul său nu este perceput de urechea umană.

56 de lei costă, pe internet, un aparat cu ultrasunete care alungă ţânţarii.


Scapă de apa stătută

Pe timpul verii trebuie să evităm cu orice preţ să ţinem apă stătută în casă. Locurile în care aceasta se regăsește, precum farfuriile de sub ghivecele florilor, reprezintă mediul ideal pentru ca ţânţarii să-și depună ouăle. Pentru a evita o astfel de problemă, trebuie să schimbăm apa din farfurii zilnic.
Autor: Ziarul ring
Sursa: www.ziarulring.ro  Luni, 23 Mai 2011

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu