joi, 26 mai 2011

Trucuri de ingrijire a florilor de apartament

 Trucuri de ingrijire a florilor de apartament
Trucuri de ingrijire a florilor de apartament Florile dau o nota de stil camerei, aducand soarele si indepartand tristetea. Dar, pe langa designul si estetica ambientului locuintei, ele sunt o adevarata sursa de sanatate. Mai ales acum, pe timp de vara, cand soarele arde si abia mai respiri. Asa ca, desi timpul nu prea iti permite, ocupa-te serios de curatarea si ingrijirea florilor.
Indeparteaza praful de pe frunze cat mai des

Chiar daca le ai in interior sau le-ai gasit un loc potrivit in balcon, nu omite curatarea frunzelor. Pentru a sti cand sa faci acest lucru, sterge cu degetul o frunza.

Pulverizeaza-le

Cea mai usoara metoda de curatare a florilor este pulverizarea cu putina apa. Baga ghivecele in cada si stropeste-le usor cu un jet de apa. Ca sa nu dauneze plantei, ai grija ca apa sa nu fie foarte rece. Daca ai ghivece mari cu flori pe care nu le poti duce in cada, sterge-le usor cu o carpa umeda. In cazul cactusilor si a altor plante cu tepi foloseste o pensula cu par moale.

Nu pune orice floare sub apa

Acorda o atentie deosebita pulverizarii cu apa. Daca ai plante cu bulbi, lasa-le pe ele sa-si traga apa din sol, asa ca uda-le doar la radacina. In cazul in care ai si flori cu puf pe frunze, cum sunt violetele africane, nu le stropi deoarece apa ramane imbibata in puf si le imbolna-vesti. In schimb, trandafirul chinezesc si in general florile cu frunze lucioase si netede se dezvolta cel mai bine daca pulverizezi apa direct pe frunze. Majo-ritatea florilor iti spun singure cand sa le uzi, pentru ca in lipsa apei li se apleaca frunzele. Pe timp de vara, pamantul se usuca mai repede, iar ghiveciul este mai usor.

Taie-le frunzele ingalbenite

Dupa jetul de apa treci la procesul de curatare a florilor. Asta inseamna ca trebuie sa indepartezi frunzele ingalbenite, uscate sau arse pe margini. Daca nu le poti rupe cu mana, cel mai bine este sa folosesti foarfeca. Apoi curata ghiveciul. Nu uita ca o floare frumoasa, sanatoasa si cu miros placut are nevoie de un ghiveci curat.
Autor: Cancan
Sursa: www.cancan.ro  Vineri, 20 Mai 2011

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu