marți, 28 iunie 2011

Cum recunosti bijuteriile false

 Cum recunosti bijuteriile false
Cum recunosti bijuteriile false In momentul in care vrei sa-ti cumperi o bijuterie trebuie sa fii foarte atent de unde si, mai ales, ce iei pentru a nu te alege cu un fals la pretul unui produs veritabil. Iata cum iti dai seama daca bijuteriile sunt originale sau nu.
Solicita certificarea de calitate si eventual fa o verificare suplimentara a bijuteriei.
Inainte sa o cumperi asigura-te ca aceasta este insotita de un certificat de calitate din care sa reiasa continutul de metal pretios, dar si calitatea ori masa pietrei pretioase incastrata in montura. "Pentru orice nelamurire sau suspiciune legata de bijuteria achizitionata, consumatorul se poate adresa specialistilor Directiei Generale de Metale Pretioase, Pietre Pretioase si Proces Kimberley in vederea analizei obiectului respectiv", ne sfatuieste Constantin Cerbulescu, presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor.
Nu lua bunuri din metale pretioase de la persoane neautorizate. Informeaza-te daca obiectele respective sunt marcate si daca au aplicate marca de titlu si cea de garantie. Daca este cazul, trebuie sa ceri informatii inainte de cumpararea oricarei bijuterii despre caracteristicile exacte ale pietrei continute. In plus, trebuie sa te asiguri ca piatra este insotita de un certificat in care sa fie descrise caracteristicile la vanzare.


Testeaza-le originalitatea
 
tabel 670 x 270

Autor: Cancan
Sursa: www.cancan.ro  Miercuri, 22 Iunie 2011

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu