luni, 13 iunie 2011

În frigiderul tău colcăie microbii

În frigiderul tău colcăie microbii
În frigiderul tău colcăie microbii Ca orice gospodină, te străduiești să ţii casa curată, să dezinfectezi toate locurile murdare pentru a feri sănătatea ta și a familiei tale de probleme. Se poate însă întâmpla să uiţi de niște locuri sau, pur și simplu, să nu le dai atenţie. Nu vrem noi să fim cei care spun "vezi că ai sărit un loc", dar pariem că nici nu te-ai gândit cam ce mizerii bagi în frigiderul tău. Pregătește-te să fii cel puţin șocată!
Sticlele și alimentele ambalate

Dai o groază de bani pe cea mai pură apă sau pe cel mai natural suc, cea mai proaspătă hrană și cea mai de calitate. Când ajungi acasă, le scoţi din sacoșă și le pui direct în frigider. În această situaţie trebuie să stai puţin să te gândești unde a fost acel produs înainte de a ajunge în posesia ta. Supermarketurile și magazinele mai mici le ţin în depozite, normal, unde nu este cel mai salubru loc, în special sticlele. Astfel, ambalajele pot lua contact cu urină de șobolan sau de alt animal. Apoi ajung pe raft și sunt atinse de o mulţime de alte persoane. Ajung în coșuri de supermarket și, într-un final, tu le găsești loc în portbagajul tău. Te-ai gândit vreodată la acest aspect?
Acum e bine să știi că aceste ambalaje sunt pline de microbi periculoși, iar răcoarea din frigider nu face decât să le prelungească viaţa. Te poţi îmbolnăvi grav de leptospiroză - care afectează organele interne, de exemplu, iar copiii tăi pot lua Rotavirus - care le poate afecta creierul.

Carnea și brânzeturile ţinute pe platou

Știi cum se prinde laptele? Datorită bacteriilor sale. Dacă alegi să cumperi lapte și derivate din lapte nepasteurizate, te supui unui risc major de a face o toxiinfecţie severă, de a contracta bacterii dăunătoare din clasa E. coli, Listeria sau Salmonella. Apoi, chiar dacă brânzeturile sunt pasteurizate, ele trebuie să stea acoperite. Asemenea și carnea, care se degradează treptat, într-un proces lent de putrefacţie, chiar și atunci când stă la frigider. Aceleași bacterii enumerate pot fi luate și din carne. Sfatul medicilor este să ţineţi carnea în caserole închise termic și să o preparaţi termic la temperaturi înalte.

Cum îl dezinfectezi:

Oţetul este ideal pentru dezinfectarea frigiderului. O astfel de împrospătare trebuie făcută cel puţin o dată la două săptămâni. Prin igiena corespunzătoare nu veţi mai avea probleme cu mirosul specific de frigider.
Top cele mai murdare obiecte din bucătăria ta

Buretele de vase


Poate fi gazda perfectă a miliarde de microbi, o mare parte dintre ei fiind dăunători sănătăţii. Fiind mai tot timpul umed, acesta este un mediu ideal pentru mulţi factori infecţioși. Îl poţi dezinfecta ocazional cu spirt, prin fierbere sau prin punerea lui pentru câteva zeci de secunde în cuptorul cu microunde.

Tocătorul

Lemnul găzduiește foarte bine microbii și este dificil de spălat. De aceea, multe gospodine au trecut la tocătoarele de plastic, care, din păcate, sunt la fel de periculoase. În primul rând, ele reţin la fel de mult microbii și resturi alimentare putrezite. Apoi, la tăiere, particule din plastic toxic ajung în mâncare. Dezinfectarea sa se face doar prin fierbere.
Hota

De câte ori îţi cureţi filtrul de la hotă? Unele femei nici nu știu că hota are un astfel de dispozitiv, dar e timpul să afle! Acel filtru depozitează grăsimi, umezeală, praf și chiar mici insecte. La fiecare pornire, filtrul se încălzește ușor, făcând posibilă circularea bacteriilor în încăpere.


Autor: Cancan
Sursa: www.cancan.ro  Duminica, 12 Iunie 2011

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu