vineri, 10 iunie 2011

Internet Explorer nu e atacat numai de Mozilla. Cineva vine puternic din spate

 Internet Explorer nu e atacat numai de Mozilla. Cineva vine puternic din spate
Internet Explorer nu e atacat numai de Mozilla. Cineva vine puternic din spate
Faptul că a limitat Internet Explorer 9 pentru calculatoarele care au Vista sau windows 7 a fost cu siguranţă o greșeală pentru Microsoft, care pierde cotă de piaţă tot mai dramatic pe segmentul browserelor.
Mai jos, este un grafic cu evoluţia tuturor browserelor de internet, din iulie 2010 până luna trecută. Dacă IE avea o cotă de piaţă de peste 60%, acum începem să numărăm zilele până când browserul de la Microsoft va avea sub 50% din piaţă.
Pericolul nu vine numai din partea Firefox, care are o cotă de piaţă în scădere, dar, conform cifrelor, Google Chrome câștigă tot mai mult teren, având o rată de creștere puternică.
Astfel, dacă anul trecut Chrome avea o cotă de aproximativ 7%, acum se poate lăuda cu una de peste 12%, în timp ce Mozilla Firefox a avut o scădere iulie 2010 - mai 2011 de la 22,9% la 21,7%.
Internet Explorer moare pe zi ce trece. Din păcate, când vine vorba de browsere de internet, utilizatorii nu mai urmăresc evoluţia Internet Explorer, și, chiar dacă încă este cel mai popular browser, IE pierde teren și încă mult, spune Steven J. Vaughan-Nichols, de la zdnet.com.
Dacă se va menţine această rată de creștere, Chrome va deveni cel mai utilizat browser din lume, spune Vaughan-Nichols.

Autor: Capital
Sursa: www.capital.ro  Vineri, 10 Iunie 201

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu