joi, 30 iunie 2011

Parlamentul European reglementeaza comertul online. Vezi care sunt modificarile

 Parlamentul European reglementeaza comertul online. Vezi care sunt modificarile
Parlamentul European reglementeaza comertul online. Vezi care sunt modificarile Printre normele adoptate de Parlamentul European se numara dreptul consumatorilor de a se razgandi in doua saptamani dupa ce au primit bunul comandat, precum si faptul ca toti comerciantii online sunt obligati sa ofere consumatorilor date exacte privind pretul total si marfurile comandate.
Am vrut sa reglementam in principal contractele in afara spatiilor comerciale si la distanta, cum ar fi tranzactiile on-line, deoarece acesta este modul in care au loc cele mai multe vanzari transfrontaliere. Noua directiva este astfel un bun exemplu in cazul in care Europa aduce mai multe beneficii atat consumatorilor, cat si a comerciantilor", a spus raportorul si negociatorul-sef Andreas Schwab, citat inr-un comunicat de joi al Parlamentului European (PE).
Noile norme vor consolida protectia pentru cumparatorii online si vor specifica de asemenea regulile privind livrarea si descarcarile digitale, reducand birocratia pentru intreprinderile mici si mijlocii.
Cand intra in vigoare noile norme

Deoarece normele actuale ale UE privind drepturile consumatorilor preced revolutia digitala, consumatorii de azi sunt slab protejati atunci cand fac cumparaturi online, spune sursa citata. Preocuparile legate de intarzierea sau lipsa livrarii bunurilor, precum si fragmentarea normelor privind protectia consumatorilor intre statele membre sunt motivele pentru care consumatorii ezita sa faca achizitii transfrontaliere online.
Dupa adoptarea finala de catre Parlamentul European, statele membre vor avea o perioada de maximum doi ani pentru a pune in aplicare noile norme.

Autor: Incont
Sursa: www.incont.ro  Joi, 23 Iunie 2011

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu