luni, 6 iunie 2011

TOP 10 ţări în care nu poţi naviga în siguranţă pe Internet

TOP 10 ţări în care nu poţi naviga în siguranţă pe Internet

18 mai 2011, 15:00 | Autor: Marian Craciun
Foto: freedigitalphotos.net
Utilizatorii cei mai expuşi la tentative de infectare via Internet au fost cei din Rusia şi Oman, unde, în primele trei luni ale anului, un computer era atacat în fiecare secundă.

În lista ţărilor cu risc ridicat de infectare cu malware sunt incluse şi Irak, Belarus, Armenia, Azerbaidjan şi Kazahstan. La polul celălalt, ţările cu traficul de Internet cel mai sigur sunt Japonia, Germania, Serbia, Cehia şi Luxemburg.
Conform informaţiilor din analiza Kaspersky Lab, în primul trimestru al anului 2011, numărul atacurilor informatice pe web blocate de produsele companiei a fost de 254.932.299, iar 89% dintre website-urile care distribuiau malware erau localizate în doar 10 ţări. Informaţiile au fost colectate cu acordul participanţilor la Kaspersky Security Network, adică utilizatori ai produselor Kaspersky Lab din peste 213 ţări din întreaga lume.
În acelasi timp, în lista ţărilor care găzduiesc conţinut online periculos, Statele Unite ale Americii rămân pe primul loc, fiind în creştere cu 1,7 procente. Volumul atacurilor web originar din China şi Germania se află în scădere cu 3,33%, respectiv 3,28%, comparativ cu trimestrul patru al anului trecut.
De asemenea, în Top 10 al vulnerabilităţilor software exploatate există o singură breşă de securitate aparţinând produselor Microsoft, pe locul opt, pe când vulnerabilităţile Adobe au însumat cinci intrări, inclusiv pe locurile unu şi doi.
Ca tendinţe pentru perioada următoare, experţii Kaspersky Lab preconizează o creştere a atacurilor informatice care ţintesc telefoanele mobile inteligente, cu precădere cele cu sistem de operare Android. De exemplu, în T1 au fost identificate peste 50 de aplicaţii periculoase disponibile în magazinul online al Google, Android Market. Ca volum, malware-ul pentru telefoane mobile în general  se va dubla în 2011, comparativ cu 2010.
Nu în ultimul rând, atacurile informatice prin intermediul reţelelor sociale, a blogurilor, site-urilor de torrente, YouTube, Twitter, Facebook se vor intensifica, datorită uşurinţei cu care utilizatorii acestor canale fac schimb de informaţii.
Sursa: Kaspersky Lab si forbes.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu