duminică, 24 iulie 2011

Cum să interceptezi un telefon mobil


Cum să interceptezi un telefon mobil

23 iulie 2011, 15:30 |  Autor: Cristina Iana | 2989 afişări
iPhone 4 (stânga) vs. Samsung Galaxy SII

iPhone 4 (stânga) vs. Samsung Galaxy SII

 
Fosti    reporteri ai tabloidul britanic News of the World ar fi spart sistemele de mesagerie vocală a 4.000 de victime - celebrităţi, politicieni sau oameni obişnuiţi -  în perioada 2003-2007, numărul acestora putând creşte pe măsură ce ancheta continuă.
Cum au reuşit aceşti reporteri / hackeri să asculte telefoanele mobile şi căsuţele vocale ale acestor oameni? se întreabă Cristen Conger într-o analiză marca Discovery News.

Au folosit, probabil, abordarea low-tech de a ghici cele patru cifre ale PIN-ului sau parolei căsuţei vocale. Pentru a le afla PIN-ul, unii reporteri ar fi putut recurge la pretexting (sau blagging în limbajul britanic), care implică contactarea operatorilor de telefonie mobilă, dându-se drept victimele lor, pentru a avea acces la astfel de  informaţii.
"Cel mai simplu mod de a intercepta convorbirile telefonice de pe un smartphone, fără a avea acces fizic la acesta, aminteşte de piraterie informatică", este de părere expertul Darren Kitchen.
"Trimiteţi un link ispititor prin SMS, e-mail sau Twitter. Dacă ţinta îl accesează de pe telefonul mobil, aveţi şansa de a-i instala un rootkit, un software creat pentru a permite accesul intern la un dispozitiv", a explicat Kitchen.
"Astfel, puteţi avea acces la agenda telefonică, căsuţa vocală, mesaje de tip text, istoria browser-ului, etc", a asigurat specialistul citat de Discovery News.
"Versiunile mai vechi de Android, dar şi versiunile recente de IOS sunt mai uşor de hackuit", a adăugat Kitchen.
În cazul în care un reporter a reuşit să asculte căsuţa vocală a cuiva, există vreo modalitate de a sesiza acest lucru?
"Din păcate, sistemele de mesagerie vocală de la marii operatori din SUA lasă mult de dorit. Nici unul nu oferă posiibilitatea de a te loga înainte de a-ţi da acces. În cel mai bun caz poţi să vezi dacă un mesaj a fost sau nu ascultat. Dar, chiar şi atunci, dacă hackerul a şterg mesajul, după ce l-a ascultat, ai avea puţine şanse să afli", mai dezvăluie expertul. 
sursa. adevarul.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu