marți, 26 iulie 2011

Casa racoroasa fara aer conditionat

 Casa racoroasa fara aer conditionat
Casa racoroasa fara aer conditionat
Aparatul de aer condiţionat face zilele mai suportabile când afară este caniculă. Totuși, poţi scădea temperatura din casă și apelând la alte soluţii mai puţin costisitoare.

Înainte ca aparatele de aer condiţionat să apară pe piaţă, ventilatorul era cel mai folosit instrument pentru a menţine o temperatură scăzută în casă. Chiar dacă nu este la fel de eficient, ventilatorul reușește să scadă temperatura încăperii cu câteva grade Celsius. În plus, spre deosebire de aparatul de aer condiţionat, un ventilator consumă de aproximativ 10 ori mai puţin curent electric.

Patul, un factor important
Tot din cauza temperaturilor ridicate, noaptea transpirăm excesiv și nu ne odihnim. Pentru a avea un somn liniștit, este foarte important să avem salteaua corespunzătoare. Astfel, una care permite circularea aerului te va ajuta să transpiri mai puţin. De asemenea, așternuturile trebuie să fie cât mai subţiri, din in sau bumbac, iar pernele trebuie schimbate cu unele din puf de gâscă, ce ajută la prevenirea transpiraţiei.

Folie reflectorizantă pe geamuri

Pe timp de vară este indicat să aplici folie reflectorizantă pe geamurile casei. Aceasta are rolul de a reduce transferul termic dintre interior și exterior, reţinând până la 60% din căldură. Soluţia alternativă este aplicarea pe geamuri a foliei de aluminiu pe care o folosești de regulă la acoperirea alimentelor. Chiar dacă nu este la fel de eficientă, costul este mult mai mic. În plus, cu ajutorul ei vei avea și mai multă umbră în casă.

5 grade Celsius scazi din temperatura încăperii folosind un ventilator.

Autor: Ziarul Ring
Sursa: www.ziarulring.ro  Luni, 25 Iulie 2011

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu