marți, 12 iulie 2011

Ofensiva gadgeturilor romanesti. Cum arata si cat costa rivalul tabletelor iPad

Ofensiva gadgeturilor romanesti. Cum arata si cat costa rivalul tabletelor iPad

Compania romaneasca Televoice, care vinde sub brandul Evolio diferite produse electronice, va lansa, pe 25 iulie, o tableta Android la preturi ce incep de la 1.499 pentru varianta Wi-Fi.

Ofensiva gadgeturilor romanesti. Cum arata si cat costa rivalul tabletelor iPad
Evolio Neura este echipata cu cel mai rapid procesor disponibil pentru tablete: Nvidia Tegra 2 si are un display de 9,7 inchi. Liviu Nistoran, CEO-ul companiei Evolio, spune ca "tableta este un iPad killer", cu aceleasi caracteristici, dar la pret mai mic.

Tableta are port USB, LAN, HDMI si microSD si conectivitatea fizica Wi-Fi, Bluetooth si 3G. Memoria interna flash tip SSD are 16 GB dar poate fi extinsa cu inca 32 GB.
Gadgetul are o greutatea de 780 grame pentru versiunea 3G si 760 de grame versiunea Wi-Fi.
Pe 25 iulie tableta va fi disponibila in retelele de retail la un pret de 1.499 lei pentru varianta Wi-Fi si 1.899 RON pentru varianta 3G.
Evolio a mai lansat pe piata tableta Evotab in urma cu cateva luni. Gadgetul s-a vandut in 2.000 de exemplare, in primele doua saptamani de la lansare.
Tableta cu 3G nu este insa prima de acest tip. Dupa ce au scos pe piata prima tableta romaneasca, brasovenii de la Visual Fan au anuntat ca aceasta se poate acum conecta la internet si prin 3G, printr-un update. Din ianuarie, cei care au cumparat deja prima versiune a tabletei, in decembrie, si care avea doar acces Wi-Fi, pot sa-si cumpere un modem compatibil 3G.

In aceelasi timp, pachetul AllDro 2 GB + dongle 3G se va gasi pe piata la 999 lei.
Analistii spun ca pretul este asul din maneca al romanilor pentru ca valoarea unor tablete precum iPad sau Samsung incep de la 2.000 de lei.
Tabletele inlocuiesc calculatoarele? Anul acesta se vor vinde 53 de milioane de unitati

Compania de analiza a pietei International Data Corporation (IDC) a majorat estimarile privind vanzarile mondiale de tablete PC din acest an, cu 6,2%, la 53,5 milioane unitati, in urma cererii pentru iPad, produs de Apple, si aparatele dotate cu sistemul de operare Android, al Google.
Cota de piata a aparatelor cu sistemul de operare Android a crescut cu 8,2 puncte procentuale, la 34,%. "Ca si piata de PC-uri, tabletele au avut un prim trimestru dificil, din cauza temerilor cumparatorilor legate de problemele macroeconomice, dar si a cererii mai mici dupa vacanta de iarna", a declarat Bob O’Donell, vicepresedinte al IDC.
Incont.ro, disponibil si in varianta pentru mobil: m.incont.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu