miercuri, 13 iulie 2011

Apa fiarta, alternativa la solutiile dezinfectante

Apa fiarta, alternativa la solutiile dezinfectante


Apa fiarta, alternativa la solutiile dezinfectante
Microbii și bacteriile nu rezistă la temperaturi extreme. Astfel, în anumite cazuri, poţi înlocui substanţele chimice pentru dezinfectat cu apa fiartă.

Înainte de apariţia în comerţ a soluţiilor speciale pentru curăţat , microbii și bacteriile din bucătărie, și nu numai, erau eliminaţi folosind doar apă fiartă. Aceasta poate fi folosită în continuare, economisind astfel bani. Pune într-un vas cu apă fiartă oalele mici de mâncare și lasă-le la înmuiat. Dacă au și depozite de calciu, formate din cauza apei de la robinet, adaugă și o ceașcă de oţet. În același mod pot fi dezinfectate și ceainicele sau cafetierele. În plus, tot cu ajutorul oţetului poţi îndepărta petele de ceai sau de cafea de pe recipiente. Totodată, apa caldă poate fi folosită și la dezinfectarea caserolelor din plastic folosite la încălzirea mâncării în cuptoarele cu microunde. Pentru că aceste recipiente se umplu de grăsime și prind mirosuri neplăcute, pune în apa fiartă și zeama de la o lămâie.

Te scapă de mirosuri

Apa fiartă în care ai adăugat suc de lămâie alungă foarte ușor mirosurile neplăcute. Astfel, data viitoare când gătești, poţi pune lângă aragaz un recipient cu apă fiartă și lămâie pentru a scăpa mai repede de mirosul de mâncare.

Bună și la desfundat
În loc de soluţiile din comerţ special concepute pentru a desfunda chiuveta, poţi utiliza cu încredere apa fiartă. Toarnă mai întâi un plic de bicarbonat și două cești de oţet pe canalul de scurgere și, după ce au făcut spumă, toarnă doi litri de apă fierbinte.

100 de grade Celsius este temperatura la care fierbe apa.

Autor: Ziarul Ring
Sursa: www.ziarulring.ro  Luni, 11 Iulie 2011

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu