sâmbătă, 13 august 2011

3 sfaturi să alegi săpunul potrivit

 3 sfaturi să alegi săpunul potrivit
3 sfaturi să alegi săpunul potrivit
Gama de săpunuri este foarte largă și deseori nu știm ce să alegem pentru pielea noastră. Specialistul Click!, dr. Mircea Tampa, ne spune ce calităţi trebuie să aibă produsele pentru îngrijirea corpului.

 Atenţie la pH! Majoritatea săpunurilor au o valoare a pH-ului (un indicator al acidităţii) de peste 7, care le asigură o mai bună capacitate de degresare și curăţare, dar în același timp le face și extrem de agresive pentru piele, conducând la apariţia iritaţiilor și a senzaţiei de uscăciune. Cel mai indicat este să utilizăm un săpun al cărui pH să fie cât mai apropiat de valoarea de 5.5 – valoarea pH-ul pielii normale.

Alege săpunuri incolore și fără miros! Săpunurile colorate conţin mai multe substanţe chimice. De aceea se recomandă alegerea unui săpun de culoare albă sau chiar incolor. Același principiu se aplică în cazul săpunurilor frumos mirositoare. De cele mai multe ori, mirosul este conferit de substanţe chimice a căror acţiune asupra pielii poate reprezenta o agresiune în plus, mai ales pentru persoanele cu tenul sensibil.

Glicerina este bună pentru pielea uscată. Pentru persoanele care suferă din cauza tenului uscat, se recomandă utilizarea săpunurilor cu cremă hidratantă sau glicerină, care au o acţiune mai blândă asupra pielii.

Autor: Click
Sursa: www.click.ro  Sambata, 13 August 2011

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu