vineri, 26 august 2011

Odorizante naturale pentru casa ta

 Odorizante naturale pentru casa ta
Odorizante naturale pentru casa ta Odorizantele naturale sunt o modalitate foarte buna de a improspata mirosurile din casa ta, de a transforma aerul imbacsit, intr-unul proaspat si aromat. Cu ajutorul acestor odorizante naturale, poti indeparta mirosurile lasate de animalele de casa, mirosul de tigara, de mucegai, mirosul neplacut din frigider, cel care ramane in urma gatitului si altele.

De asemenea, o casa care nu a mai fost aerisita de multa vreme, poate prinde un miros greu de suportat, iar o simpla aerisire sau un spray chimic nu reprezinta intotdeauna cele mai eficiente solutii.

Iata cum poti odoriza locuinta intr-un mod cat mai natural, cu un pret redus.

Bicarbonat de sodiu

Este foarte posibil ca dupa numai cateva zile de la curatare, frigiderul sa prinda un miros dubios - poti preveni aceste situatii daca in una din cutiile de depozitare adaugi putin bicarbonat alimentar.

Daca nu ai nicio cutie libera, poti lasa bicarbonatul intr-un pahar de plastic sau un borcan de dimensiuni reduse, fara sa ii pui capacul.

De asemenea, daca simti ca unul dintre covoarele din casa este imbacsit si are nevoie de o improspatare rapida, amesteca un plic de bicarbonat cu jumatate de litru de apa, adauga solutia formata intr-un tub cu pulverizator si imprastie substanta pe covorul proaspat aspirat.

Totodata, mirosurile lasate de animale, pe covor sau canapea, pot fi indepartate cu ajutorul unui unei lingurite de bicarbonat amestecate cu o lingura de apa.

Otet

Otetul este un produs minunat cand vine vorba despre eliminarea mirosurilor neplacute din casa. Acesta poate fi utilizat in baie (pentru curatarea vasului de toaleta, a scurgerilor si a chiuvetelor), in bucatarie pentru stergerea cuptorului cu microunde si a frigiderului, a chiuvetei sau a meselor, dar si pentru indepartarea mirosurilor si dezinfectarea interiorului masinii de spalat.

De asemnea, urina de animale (chiar si de pisica) poate fi indepartata daca zona afectata se sterge cu un amestec format dintr-o parte otet si una apa.

In plus, mirosul de tutun poate fi eliminat daca in camera in care s-a fumat se pulverizeaza otet (in cantitati reduse, desigur) si se lasa geamul deschis pentru a se aerisi complet. In jumatate de ora, aerul din incapere va fi proaspat si dezinfectat.

Lamaie proaspata

Indiferent ca vrei sa elimini vreun miros sau ca vrei sa improspatezi mirosul din camera, ai la indemana lamaia sau portocala. Achizitioneaza una din aceste citrice (sau pe amandoua), pune la fiert doi litri de apa, iar dupa ce da in clocot, adauga fructele taiate in 6 - 8 bucati (cu tot cu coaja), lasa sa mai fiarba 60 de secunde, iar apoi pozitioneaza recipientul cu abur in camera pe care vrei sa o improspatezi.

De asemenea, atunci cand cureti o portocala sau un grapefruit, lasa cojile intr-un recipient de lemn, intr-o camera din casa. Aroma va fi inredibil de proaspata.

Scortisoara si cuisoare

Indiferent de sezon, aromele de scortisoara si cuisoare vor fi intodeauna bine-venite. Incinge cuptorul, iar pe o tava adauga jumatate de plic de cuisoare si 2 - 3 batoane de scortisoara. lasa focul cat mai mic, introdu tava in cuptor, iar dupa 20 de minute deschide usa cuptorului. In toata casa se va imprastia un miros incredibil de prajituri aromate.

Autor: Ele.ro
Sursa: casasigradina.ele.ro  Vineri, 26 August 2011

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu