vineri, 26 august 2011

Cum sa cureti o canapea din piele

 Cum sa cureti o canapea din piele
Cum sa cureti o canapea din piele Canapelele din piele aduc bun gust si rafinament in orice locuinta. Acestea sunt moi si confortabile, insa intretinerea lor este usor pretentioasa. Canapeaua de piele atrage praful si mizeria, insa daca o vei curata in mod frecvent, fara sa astepti depunerea prafului, piesa de mobilier se va intretine foarte usor si va avea o durata de viata mult mai mare.

Iata cum poti curata canapeaua in mod corect:

Sterge canapeaua


Din pacate, pe langa praf si diverse mici peste, este foarte posibil ca pe canapea sa existe urme de transpiratie care nu sunt vizibile ochiului uman. Ai nevoie de o carpa moale de bumbac, usor umezita in apa rece. Sterge toata suprafata canapelei de piele, pe toate partile si clateste carpa din cand in cand.

Foloseste un detergent special

In comert se gasesc tot felul de produse special create pentru a ingriji mobilierul din piele. Acestea indeparteaza murdaria in profunzime si lasa canapeaua perfect curata. Aceste produse se pot gasi sub forma de spray sau lichid concentrat care se foloseste in amestec cu putina apa. Inca de la prima atingere, aspectul canapelei tale va fi complet schimbat, ca nou.

Vei avea poate tendinta ca in lipsa unui produs special, sa utilizezi un alt produs de curatare, insa trebuie sa stii ca iti asumi un risc destul de mare. Produsele care nu sunt destinate ingrijirii canapelelor de piele pot contine agenti care sa dauneze materialului, facandu-l aspru.

Alege un balsam pentru piele

Pe langa curatarea propriu-zisa, ofera un plus de prospetime, curatenie si stralucire canapelei, utilizand un balsam special pentru produsele din piele. Acest balsam poate fi gasit, la fel ca si in cazul produselor de curatare, in magazinele pentru mobilier si chiar in supermarketuri. Aplica-l conform instructiunilor.

Cum sa indepartezi petele de pe canapea

In cazul in care ai copii mici, este foarte posibil ca in casa ta sa existe diverse pete, chiar si pe canapeaua de piele. In afara de mustrarea aplicata micutilor, trebuie sa te ocupi imediat de stergerea petelor, indiferent de natura lor. Incepe cu o curatare cu o carpa inmuiata in apa rece, iar apoi aplica, direct pe pata, putin bicarbonat de sodiu.

De asemenea, petele alimentare pot fi indepartate cu ajutorul unei solutii formate din o parte otet alb si o parte ulei de in. Amesteca bine cele doua ingrediente, aplica-le pe o carpa de bumbac si sterge prin miscari circulare, zona patata.

Totodata, petele inchise la culoare, poti fi scoase daca sunt sterse cu zeama de lamaie in amestec cu bicarbonat de sodiu. Se aplica pasta formata direct pe zona patata, se asteapta 10 minute, dupa care se indeparteaza cu o carpa umezita.

In acelasi timp, petele de cerneala, pot fi si ele indepartate de pe o canapea de piele, daca imediat se sterge zona cu o discheta de bumbac inmuiata in alcool medicinal. Imediat dupa acest procedeu, usuca zona respectiva cu ajutorul uscatorului de par.

Autor: Ele.ro
Sursa: casasigradina.ele.ro  Vineri, 26 August 2011

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu