vineri, 16 septembrie 2011

Cum te feresti de fraude pe internet

 Cum te feresti de fraude pe internet
Cum te feresti de fraude pe internet Cardurile Visa si Mastercard pot beneficia de sisteme de securitate care ofera protectie la achizitiile online.
Înrolarea cardului
Posesorul de card trebuie sa parcurga doi pasi pentru a beneficia de o securitate sporita a tranzactiilor prin 3D Secure: sa înroleze plasticul în sistem si sa foloseasca elementele de securitate în tranzactie. Pentru a beneficia de protectia 3D Secure, posesorii de carduri se pot se înrola în platforma Verified by Visa, oferita de Visa, sau Mastercard SecureCode, platforma Mastercard.

Pentru înrolare, acesta va introduce câteva date de indentificare pe pagina special creata de pe site-ul bancii emitente. Astfel de date sunt codul numeric personal si numarul cardului. La înrolare, detinatorul stabileste o parola pe care o va utiliza la tranzactiile online.
Achizitia propriu-zisa
Pentru a face cumparatura propriu-zisa, utilizatorul care si-a înrolat deja cardul în sistemul de securitate va intra pe pagina comerciantului online care prezinta sigla Verified by Visa sau Mastercard SecureCode.
Acolo, va introduce datele de identificare: ultimele patru cifre ale numarului de card, parola stabilita la înrolarea cardului, mesajul personal, stabilit de asemenea la înregistrare, si date care tin de achizitia propriu-zisa, precum numele comerciantului si suma tranzactiei.
O alta modalitate de securizare a cumparaturilor online cu cardul este înrolarea în sistemul de securitate chiar în momentul achizitiei, prin optiunea Activation during Shopping (ADS, activare în timpul achizitiei), oferita, însa, de putini operatori.
Urmând acesti pasi, utilizatorul va beneficia de protectie sporita când face achizitii de la cei 500 de comercianti online înrolati în 3D Secure si de la peste 300.000 de comercianti online din Europa, spune Catalin Cretu, general manager România în cadrul Visa Europe. Conform acestuia, la noi sunt circa 12,6 milioane de carduri, însa doar 1% sunt înrolate în sisteme de securitate.

Autor: Evz
Sursa: www.evz.ro  Marti, 13 Septembrie 2011

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu