vineri, 16 septembrie 2011

Utilizatorii Windows 8 nu scapă de �ecranul albastru al morţii

Utilizatorii Windows 8 nu scapă de �ecranul albastru al morţii
Utilizatorii Windows 8 nu scapă de �ecranul albastru al morţii�
Microsoft a prezentat săptămâna aceasta, în cadrul Windows Build, primele imagini și informaţii despre sistemul de operare Windows 8, iar una dintre noutăţi este schimbarea clasicului ecran albastru, denumit și “ecranul albastru al morţii”.
“Ecranul albastru al morţii” ( n.red. în engleză Blue Screen of Death,) este un mesaj de eroare afișat de sistemele de operare Microsoft Windows. Erorile de tip ecran albastru pot apărea dacă o problemă serioasă determină ca sistemul de operare Windows  să se închidă sau să repornească în mod neașteptat. Sistemul afișează mesajul „Windows a fost închis pentru a preveni deteriorarea computerului”. Aceste erori pot fi cauzate atât de probleme de hardware, cât și de probleme de software și pot fi dificil de depanat.

Cu  Windows 8, Microsoft încearcă să ofere utilizatorilor o experienţa total nouă, chiar și când vine vorba de erori. Astfel, ecranul albastru a fost decorat cu un emoticon trist. (vezi video).

Odată cu prezentarea făcută în cadrul Windows Build, Microsoft a anunţat și lansarea platformei Windows 8 Developers Preview, care este o  versiune pre-beta a sistemului de operare. Există trei variante, una pentru developeri și două pentru preview, menite să familiarizeze utilizatorul Windows cu noua interfaţă.

Pentru a testa platformele de preview Windows 8 calculatorul trebuie să îndeplinească anumite cerinţe precum: procesor de 1 GHz sau mai rapid minim 1 GB RAM pentru 32 bit sau 2 GB RAM pentru 64 bit, minim 16 GB (32-bit) sau 20 GB (64-bit) spaţiu pe hard-disk și DirectX 9 cu driver WDDM 1.0.

 

Autor: Capital
Sursa: www.capital.ro  Vineri, 16 Septembrie 2011

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu