miercuri, 23 noiembrie 2011

Ai vrut sa te angajezi la Google? Uite la ce întrebari trebuia sa raspunzi

Ai vrut sa te angajezi la Google? Uite la ce întrebari trebuia sa raspunzi
Ai vrut sa te angajezi la Google? Uite la ce întrebari trebuia sa raspunzi Gigantul american Google a renunţat la întrebările "de coșmar" pe care le punea la interviurile de angajare, conform declaraţiilor lui Gayle Laakman, fost agent de recrutări în cadrul companiei, scrie Business Insider. Site-ul a întocmit o listă cu cele mai ciudate 15 întrebări puse în cadrul procesului de angajare la Google de care cei care vor să se angajeze nu trebuie să se mai teamă.
Iata câteva dintre întrebarile de cosmar:
Câte mingi de golf încap într-un autobuz scolar? (pentru postul de product manager)
Câti bani ar trebui sa cereti pentru a spala toate geamurile din Seattle? (pentru postul de product manager)
Într-o tara în care oamenii vor doar baieti, familiile continua sa aduca pe lume  copii pâna când unul dintre ei este baiat. Daca se naste o fata vor concepe înca un copil. Daca vor avea un baiat se opresc. Care este raportul baieti/fete în aceasta tara? (pentru postul de product manager)
Realizati un plan de evacuare pentru orasul San Francisco (pentru postul de product manager)
De ce sunt gurile de canal rotunde? (pentru postul de inginer de software)
Câti acordori de piane sunt în întreaga lume? (pentru postul de product manager)
De câte ori pe zi se suprapun limbile unui ceas? (pentru postul de product manager)
Ecplicati semnificatia expresiei "dead beef". (pentru postul de inginer de software)
Un barbat si-a parcat masina lânga un hotel si si-a pierdut toata averea. Ce s-a întâmplat? (pentru postul de inginer de software)
Trebuie sa verificati ca Bob are numarul vostru de telefon corect, dar nu puteti sa îl întrebati direct. Trebuie sa scrieti întrebarea pe un cartonas pe care sa i-l dati lui Eve, care i-l va duce lui Bob si se va întoarce cu raspunsul. Ce trebuie sa scrieti, pe lânga întrebare, pentru a va asigura ca Bob poate sa codeze raspunsul astfel încât Eve sa nu poata afla numarul vostru de telefon? (pentru postul de inginer de software)
Sunteti capitanul unei corabii de pirati si echipajul trebuie sa voteze cum se va împarti aurul. Daca mai putin de jumatate din pirati sunt de acord cu propunerea voastra, veti muri. Cum recomandati sa fie împartit aurul astfel încât sa ramâneti în viata si cu o parte însemnata din prada? (pentru postul de manager al departamentului de inginerie)
Aveti opt mingi de aceeasi marime dintre care sapte au aceeasi greutate, iar una este putin mai grea. Cum puteti gasi mingea mai grea folosind un cântar cu doua brate? (pentru postul de product manager)
Vi se dau doua oua care pot fi fie foarte tari, fie foarte moi, ceea ce înseamna ca se pot sparge daca sunt aruncate de la etajul unu sau nu se pot sparge, chiar daca sunt aruncate de la etajul 100. Ambele oua sunt identice. Într-o cladire de 100 de etaje, care este înaltimea de la care cele doua oua pot fi aruncate fara a fi sparte si câte încercari trebuie sa faceti pentru a afla acest lucru. Aveti voie sa spargeti doar doua oua încercând. (pentru postul de product manager)
Explicati-i în trei fraze nepotului vostru de opt ani ce înseamna o baza de date. (pentru postul de product manager)
Sunteti micsorat la marimea unei monede, iar greutatea voastra este redusa proportional, astfel încât sa fie mentinuta densitatea. Sunteti aruncat într-un mixer, iar lamele se vor pune în miscare în 60 de secunde. Ce faceti? (pentru postul de product manager)


Autor: Libertatea
Sursa: www.libertatea.ro  Miercuri, 23 Noiembrie 2011

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu