miercuri, 23 noiembrie 2011

Ştii care e valoarea reală a unui iPhone 4S? Vezi aici!

Ştii care e valoarea reală a unui iPhone 4S? Vezi aici!

Specialiştii consultaţi de publicaţia britanică Daily Mail au evaluat noul iPhone 4S şi au ajuns la o concluzie uluitoare. Valoarea reală a smartphonului de la Apple, comercializat la sume cuprinse între 630 şi 949 de euro, este de doar 138 de euro! Şi asta pentru că toate componentele din care e făcut sunt foarte ieftine. În schema de mai jos sunt detaliate valorile fiecărei piese din noul iPhone.
  • Telefonul iPhone 4S, dezvoltat de compania americană Apple, e vândut la prețuri piperate, chiar dacă este produs cu costuri mici
Potrivit Daily Mail, experţii din cadrul companiei iSuppli (renumită în lume pentru studiile de piaţă) au estimat costurile fiecărei componente a acestui telefon, inclusiv carcasa. Unele dintre acestea pot fi considerate scumpe - aşa cum e cazul display-ului touchscreen, evaluat la preţul de 26,89 de euro. Altele însă costă surprinzător de puţin.
De exemplu, mult criticata baterie care ţine doar o zi valorează numai 4,29 euro! Iar costurile de asamblare a componentelor telefonului nu sar de 5,8 euro.

La noi, ajunge să coste şi 949 €

Din păcate pentru fanii celebrelor produse Apple, nicăieri în lume nu se găseşte un iPhone 4 S (sau chiar un model mai vechi) la preţul real, de 138 de euro. Spre exemplu, în SUA, iPhone 4S ajunge până la 849 de dolari (630 de euro). În Marea Britanie, acest telefon costă “la liber” (fără abonament) 699 de lire sterline (817 euro). În România, iPhone 4S de 16 Gb costă la Orange 699 de euro, iar la Vodafone e 677,35 de euro. Varianta de 64Gb costă, la aceleaşi companii, 949 de euro, respectiv 919,77 de euro. În ciuda preţurilor mari, cererea este uriaşă pe întreg mapamondul.


Mai mult: Ştii care e valoarea reală a unui iPhone 4S? Vezi aici! - Gadgeturi&Internet | Libertatea.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu