miercuri, 16 noiembrie 2011

Cu încălzirea prin pardoseală se taie între 20% și 40% din factura la încălzire

 Cu încălzirea prin pardoseală se taie între 20% și 40% din factura la încălzire
Cu încălzirea prin pardoseală se taie între 20% și 40% din factura la încălzire Practic, clasicele calorifere, cu racordurile la vedere sunt înlocuite cu un sistem termic încorporat în pardoseală.  Se poate alege între două variante de sistem: cu conducte prin care este recirculat un agent termic furnizat de o centrală termică sau cu cablu electric.
"Recomandăm prima variantă, cea pe bază de conducte prin care circulă agent termic, pentru că vara poţi răci suprafeţele, eliminând disconfortul provocat de curenţii de aer proveniţi de la aparatul de aer condiţionat. În plus, sistemul este mult mai versatil în ceea ce privește sursa de energie. Este compatibil cu centralele pe gaz, centralele electrice, centralele ce folosesc biomasa (peleţi, lemne, bricheţi), pompa de c[ldură sau panourile solare" spune Alexandru Vasilescu, managerul magazinului online specializat în soluţii termice www.solutii-eco.ro
Dacă vorbim de cea de-a doua variantă, sistemul pe cablu electric, instalaţia în sine este mai ieftină decât cea cu ţevi, dar datorită costului mai mare ale curentului electric, cheltuielile totale de utilizare sunt mult mai mari. Sistemul se pretează în principal suprafeţelor relativ mici, pentru care ajută la îmbunătăţirea confortului, dar nu ca soluţie unică de încălzire.
Acest sistem poate fi aplicat atât sub gresie, cât și sub pardoseala din lemn. Distribuirea curenţilor calzi se face pe toată suprafaţa camerei, căldura fiind distribuită de jos în sus, spre deosebire de sistemele clasice de încălzire cu radiatoare, unde aerul circulă, datorită curenţilor formaţi între zonele calde și cele reci ale încăperii.
Economie de 20 - 40% la plata lunară a facturilor cu încălzirea
"Din punct de vedere al costurilor de exploatare, încălzirea prin pardoseală poate fi cu până la 40% mai economică, maximul fiind atins dacă este folosită împreună cu o centrală termică în condensaţie sau cu panouri solare. În cazul funcţionării cu un sistem clasic de furnizare a agentului termic se poate obţine o economie de până la 20%", explică managerul www.solutii-eco.ro Economia de energie provine din folosirea eficientă a căldurii și in loc să încălzim aerul care stă lipit de tavan și nu intră în contact cu corpul nostru, încălzim exact spaţiul destinat corpului.
De exemplu, dacă la nivelul podelei temperatura aerului atinge 25 grade, în restul încăperii aceasta va pendula între 20 si 23 grade. Pentru camerele de baie sau holuri temperatura poate atinge și 28 grade. Acest sistem va permite și copiilor să utilizeze podeaua ca spaţiu de joacă.
Datorită transferului termic foarte mic prin intermediul fenomenului de convecţie, încălzirea prin pardoseală nu antrenează praful și alergenii.
Toate materialele moderne folosite garantează o durată de viaţăp mare, fără intervenţii. Producătorii susţin ca durată de viaţă a acestor sisteme este de cel puţin 100 de ani.
Preţurile medii sunt de 30 euro/mp
Firmele care realizează sau importă sisteme de încălzire prin pardoseală au costuri medii de 30 de euro/mp, preţ care variază în funcţie de calitate, perioadă de garanţie și brand. Aceste costuri pot fi amortizate destul de repede, deoarece echipamentul are un consum energetic mai redus decât cel clasic.

Autor: Romania Libera
Sursa: www.romanialibera.ro  Miercuri, 16 Noiembrie 2011

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu