miercuri, 16 noiembrie 2011

Cea mai mare achizitie Oracle de anul acesta. Gigantul cumpara o companie de servicii IT pentru 1,5 mld. dolari

Cea mai mare achizitie Oracle de anul acesta. Gigantul cumpara o companie de servicii IT pentru 1,5 mld. dolari
Cea mai mare achizitie Oracle de anul acesta. Gigantul cumpara o companie de servicii IT pentru 1,5 mld. dolari Oracle, al doilea mare producator de software la nivel mondial, va prelua compania americana de servicii informatice RightNow Technologies, pentru 1,5 miliarde de dolari, transmite Bloomberg.
Actionarii RightNow Technologies vor primi 43 de dolari pe actiune, cu 20% peste cotatia de inchidere din 21 octombrie.
Achizitia aduce companiei americane Oracle acces la aplicatii de cloud computing, care permit companiilor sa ofere clientilor servicii call center, Internet si retele de socializare.
Oracle face astfel cea mai mare achizitie dupa preluarea Sun Microsystems anul trecut, in urma introducerii serviciului Oracle Public Cloud, care ofera acces online la software prin intermediul tehnologiei cloud computing.
"Oracle se implica serios in domeniul cloud", a declarat Richard Williams, analist la compania de cercetare a pietei Cross Research din Livingston, New Jersey.
Dupa ce a preluat peste 70 de companii, intr-o campanie de achizitii de 40 de miliarde de dolari lansata in 2005, Oracle a anuntat in aceasta luna ca se concentreaza pe tranzactii mici si promovarea produselor proprii, pentru a sustine dezvoltarea.
Oracle s-a bazat pe achizitii pentru a majora vanzarile pana la 35,6 miliarde de dolari, in anul fiscal incheiat in luna mai.

Autor: InCont.ro
Sursa: www.incont.ro  Luni, 24 Octombrie 2011

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu