marți, 29 noiembrie 2011

PARADOX: Apple salveaza PC-ul

 PARADOX: Apple salveaza PC-ul
PARADOX: Apple salveaza PC-ul Cu fiecare zi care trece, iPad-ul mai ia o inghititura din vanzarile PC-ului. Totusi, este posibil ca salvarea celui din urma sa apara tot din directia Apple Ultrabook-urile, notebook-urile foarte subtiri fara hard disk sau DVD reader, au fost practic inventate de Apple, odata cu lansarea MacBook Air, in 2008.
Acum, producatorii de PC-uri incearca sa copieze formula de succes patentata de Apple.
Analistii sunt optimisti
Vanzarile ultrabook-urilor vor exploda, asa cum s-a intamplat cu netbook-urile inainte de 2007. Acestea vor atinge 136,5 milioane de dolari in 2015, constituind 43% din totalul vanzarilor de laptopuri, potrivit IHS iSuppli.
Pana in 2014, unul din trei laptopuri vandute va fi un ultrabook.
"Pentru a concura cu tabletele si pentru a ramane in viata, PC-urile trebuie sa devina mai atragatoare. Ultrabook-ul reuseste sa fie asa, imprumutand din avantajele si formele tabletelor", spune analistul Matthew Wilkins, de la IHS./
In viitor, ultrabook-urile vor avea ecrane tactile care se pot detasa de tastaturi, stergand linia care separa PC-urile de tablete, mai cred analistii citati de Money CNN.
In luna mai, Intel a dezvaluit Ultrabook, asigurandu-si dreptul legal de a folosire a numelui.
Ultrabook este un notebook gros de 2 cm, cu memorie flash in loc de hard disk solid, poate fi deschis instant si are o durata a bateriei ce depaseste 8 ore.
Spre deosebire de netbook-urile traditionale, Ultrabook-urile de la Intel au tastatura completa, ruleaza cel mai nou sistem de operare Windows si sunt "imputernicite" de cele mai noi chipset-uri.

Autor: Fin.ro
Sursa: www.fin.ro  Marti, 29 Noiembrie 2011

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu