joi, 22 decembrie 2011

Cum să alegi un vin autentic

Cum să alegi un vin autentic
Cum să alegi un vin autentic Preţul, ambalajul, eticheta și limpezimea vinului sunt criteriile pentru alegerea unui produs de calitate.
Pentru a nu avea probleme de sănătate de Crăciun, sfatul medicilor este să încercaţi să evitaţi vinurile contrafăcute sau de calitate îndoielnică.
"Nu se recomandă consumul vinului de masă pentru că nu este de calitate. Dacă este adăugată apă în el nu este nicio problemă majoră, cel mult se consumă un produs slab. În schimb, în unele cazuri se mai adaugă alţi aditivi care produc consumatorului gastrite, dureri de stomac și toxiinfecţii. Aditivii din aceste produse conţin și substanţe cancerigene", ne-a spus nutriţionistul Eduard Adamescu.

Cum "ghiciţi" vinul bun
În primul rând, încercaţi să cumpăraţi numai produse îmbuteliate la sticlă, evitând vinurile de masă vândute la PET.
Apoi, ocoliţi produsele din această categorie care au preţul sub 5,5 lei pe litru. "Sub acest preţ, vinul nu este realizat sigur din struguri, ci din alte produse. Nu este posibil să vinzi un vin natural cu acest preţ și nimeni nu produce la un preţ mai ridicat decât cel de vânzare", ne-au precizat reprezentanţii unei case de vinuri din Vrancea.
Pe eticheta sticlei trebuie să fie inscripţionată o bulă aurie cu negru care demonstrează că produsul e îmbuteliat într-o podgorie. Mai este recomandat să vă aprovizionaţi cu vin de la producătorii mai cunoscuţi și de la magazine renumite.
Și culoarea și limpezimea sunt importante. Culoarea mai închisă oferă informaţii despre vechimea vinului, iar limpezimea despre cât de curată sau nu este compoziţia produsului.
Compoziţia unui vin fals
Un vin contrafăcut este realizat de obicei cu apă, aditivi și zahăr, produse care se adaugă la struguri deja folosiţi la realizarea unui vin de calitate. O altă metodă este amestecul de apă și alcool etilic, apoi folosirea de coloranţi pentru a reda culoarea vinului.
5,5 lei
este preţul care indică limita de la care un vin este autentic sau este contrafăcut. Orice produs vândut sub acest preţ este un fals

Autor: Evenimentul Zilei
Sursa: www.evz.ro  Joi, 22 Decembrie 2011

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu