miercuri, 28 decembrie 2011

Cum sa dai cat mai putini bani pe reparatiile masinii. Topul celor mai fiabile marci auto

Cum sa dai cat mai putini bani pe reparatiile masinii. Topul celor mai fiabile marci auto

Cand iti cumperi o masina, incep cheltuielile. Poate nu in primii ani, daca iti achizitionezi una noua, dar in timp vehiculele se degradeaza mai mult sau mai putin si incep sa “manance” din ce in ce mai multi bani. Si daca pretul benzinei continua sa creasca, macar sa-ti iei o masina care se uzeaza mai greu si pe care s-o poti folosi cat mai multi ani.


 Cum sa dai cat mai putini bani pe reparatiile masinii. Topul celor mai fiabile marci auto
Poate ca sunt unele dintre cele mai dorite masini, dar marcile Land Rover si Range Rover se afla in coada clasamentului celor mai fiabile masini, arata o analiza prezentata de Daily Mail.
Potrivit analizei, cele mai de incredere masini sunt cele coreene si japoneze, Honda, Toyota si Suzuki deschizand lista producatorilor care fac cele mai sigure masini. De altfel, primele zece pozitii sunt ocupate de masini produse in Coreea si Japonia.
 
Pe de alta parte, cand vine vorba de costurile de intretinere a masinilor care cu o vechime cuprinsa intre 3 si 8 ani, proprietarii de masini produse in Europa platesc cel mai putin.
 
De altfel, marcile europene care se regasesc in partea superioara a clasamentului sunt Skoda si Smart, care ocupa locurile 11 si, respectiv, 12 in analiza citata.
 
Masinile au fost evaluate luand in considerare un „index al sigurantei”, calculat in functie de costurile de reparatie, vechime si frecventa defectiunilor care apar in timp.
 
In ceea ce priveste costurile de reparatii, cele mai mari sunt cele pentru Porsche, cu 690 de lire sterline, urmata de Mazda, cu 463 de lire si Jeep, cu 438 de lire sterline.
 
La polul opus se gasesc modelele de la Fiat, Renault si Ford, cu o suma medie pentru reparatii in jur de 250 de lire sterline. De altfel, dintre cele mai ieftin de reparat masini, 7 din 10 sunt modele europene.
 
Cat priveste defectiunile cel mai des inregistrate, exista din nou diferente intre masinile europene si cele Orient. De exemplu, o treime dintre defectiunile masinilor europene apar la sistemul electric, in timp ce proprietarii de Subaru, Lexus si Suzuki se confrunta cel mai adesea cu probleme de suspensie.
 
Iata mai jos topul celor mai fiabile marci de masini:
 
1. Honda 19. Peugeot
2. Toyota 20. Volkswagen
3. Suzuki 21. Rover
4. Lexus 22. Volvo
5. Mitsubishi 23. BMW
6. Mazda 24. Seat
7. Subaru 25. Jaguar
8. Hyundai 26. Audi
9. Kia 27. Vauxhall
10. Nissan 28. Mercedes-Benz
11. Skoda 29. MG
12. Smart 30. Chrysler
13. Daewoo 31. Jeep
14. Ford 32. Saab
15. Citroen 33. Renault
16. Porsche 34. Alfa Romeo
17. Fiat 35. Land Rover
18. Mini  
 

Citeste si:

Incont.ro, disponibil si in varianta pentru mobil: m.incont.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu