miercuri, 28 decembrie 2011

Raspberry Pi, computerul de 25 de dolari care va schimba lumea

Raspberry Pi, computerul de 25 de dolari care va schimba lumea

Raspberry Pi este un computer care va costa numai 25 de dolari, intr-atat de puternic incat sa ruleze jocul 3D - Quake 3. Se instaleaza direct intr-un televizor cu un HDMI output si este gandit la un pret atat de ieftin incat oricine sa si-l poata permite.
Se pune intrebarea: de ce Fundatia Raspberry Pi, organizatia care sta in spatele acestui device, a creat acest calculator?


 Raspberry Pi, computerul de 25 de dolari care va schimba lumea
Eben Upton, director executiv al organizatiei RP, a declarat ca aparatul a fost realizat special pentru a fi lansat pe piata educatiei.
Intreaga idee a fost sa construim un computer accesibil tuturor, pentru ca toti copiii, indiferent de posibilitatile parintilor, sa invete cum sa foloseasca un calculator", a spus Upton.
Fundatia Raspberry Pi doreste ca o companie din China sa produca un million de asemenea device-uri care sa ajunga in tarile in curs de dezvoltare si in scolile in care nu exista calculatoare. Productia acestora ar putea incepe in 2012.
Performanta multimedia a Raspberry Pi este substantial mai buna ca cea a Tegra 3, un cip existent in multe smartphone-uri, a adaugat Eben Upton. Singurul telefon inteligent care se apropie de performantele Raspberry Pi este Galaxy S 2.
Organizatia nu intentioneaza sa faca bani din aceste computer, este si va ramane una non-profit, a tinut sa precizeze directorul executiv.
In jur de 10,000 de unitati vor iesi pe piata o data sau de doua ori pe luna.

Incont.ro, disponibil si in varianta pentru mobil: m.incont.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu