joi, 19 ianuarie 2012

Cele mai multe tentative de fraudă la plata online provin din America și România

Cele mai multe tentative de fraudă la plata online provin din America și România
Cele mai multe tentative de fraudă la plata online provin din America și România
Tentativele de fraudă la plata online în magazinele care lucrează cu platforma de comerţ electronic ePayment au fost în 2011 mai puţine cu 15% faţă de anul anterior, iar cele mai multe tentative de fraudă au provenit din America, România și Italia, potrivit datelor remise de ePayment.
 
În urma localizării persoanelor care au efectuat tentativele de fraudă a reieșit că aceștia provin din Statele Unite (33%),România (24%), Italia (8%), Marea Britanie (7%) și din alte ţări precum Franţa, Brazilia, Spania, Germania, Columbia.
Cardurile folosite în tentativele de fraudă au fost emise în proporţie de 38% din Statele Unite, 21% din România, 10% din Italia, 10% din Marea Britanie. Restul cardurilor folosite în încercările de a depăși sistemul de securitate ePayment au fost emise din Franţa, Australia, Germania, Brazilia și Canada.
În ceea ce priveste tentativele de fraudă, domeniile cele mai interesante pentru cei care au încercat să păcălească vigilenţa sistemului de securitate ePayment au fost: telecom (41% dintre încercări s-au îndreptat către acest domeniu, favorite fiind aici site-urile pentru reîncărcarea cartelelor prepay), servicii turistice (22%) și alte servicii (13%).
Cele mai puţin predispuse domenii la încercările de fraudare au fost retail IT&C, divertisment și plata de utilităţi, fiecare dintre ele însumând între 1 si 4% din totalul încercărilor de fraudă.

Autor: Adevarul
Sursa: www.adevarul.ro  Miercuri, 18 Ianuarie 2012

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu