marți, 17 ianuarie 2012

Cum scapi de microbi din baie

Cum scapi de microbi din baie
Cum scapi de microbi din baie Microbii din baie pot fi principala sursă de infecţii și boli precum enterocolitele sau răcelile.Pentru a scapa de aceștia, specialiștii de la sfatulparintilor.ro te învaţă câteva reguli pe care ar trebui să le respecţi pentru a nu-ţi pune în pericol sănătatea.

Ridică capacul de la WC. După ce se trage apa la toaletă are loc o adevărată “explozie” de microbi. O mulţime de viruși și bacterii se pot împrăștia în aer. Asta înseamnă că îţi pot atinge prosoapele, periuţele de dinţi, perdeaua de la cabina de baie sau de la cadă etc. Degeaba freci vasul toaletei, dacă microbii s-au împrăștiat deja în aer. Soluţia este lăsarea în jos a capacului de WC, de fiecare data când tragi apa.

Dezinfectează robinetele și clanţa de la ușă. Utilizează spray-urile sau șerveţelele dezinfectante pe robinete, butonul de tras apa, clanţa de la ușă și de la cabina de duș, vasul WC-ului, capacul și colacul toaletei, mânerul periei de WC, orice suprafaţă pe care o atingi frecvent. Sunt microbi care pot rezista pe suprafeţe până la 3 ore, a?a ca dezinfectarea acestor suprafeţe va micșora riscul îmbolnăvirii.

Fiecare cu prosopul lui. Când va stergeti cu prosopul altuia nu face?i altceva decât să-i depozita?i pe propriul trup. Aveţi mai multe soluţii: fie utilizezi un cod al culorilor pentru fiecare membru al familiei, fie faci un semn distinctiv cu marker-ul, astfel încât  fiecare membru să știe care este prosopul său.

Spala-te pe mâini la fiecare utilizare a toaletei. O regulă esenţială a igienei este spalatul mâinilor, mai ales după utilizarea toaletei.
Lasă apa caldă să curgă două minute. Fie că vrei să te speli pe mâini sau să faci un duș ar trebui să lași să curgă apa fierbinte pentru două-trei minute. Pentru ca este un mediu umed, bacteriile se pot dezvolta foarte repede în bateria de duș sau la chiuvetă.



Autor: Libertatea
Sursa: www.libertatea.ro  Marti, 17 Ianuarie 2012

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu