luni, 9 ianuarie 2012

Feng shui in casa ta

Feng shui in casa ta
Feng shui in casa ta Trecerea în noul an vine cu o lungă listă de planuri. Pentru a pune în practică tot ceea ce dorim, avem nevoie de echilibru în viaţa noastră, iar acesta poate porni chiar din propria casă. Cum? Amenajaţi-vă locuinţa după principiile feng shui.

Nu vă gândiţi că amenajarea locuinţei presupune neapărat cheltuieli mari. Puteţi face câteva schimbări minore care, cu siguranţă, se vor reflecta asupra stării dumneavoastră generale.

Livingul

Se știe că în această cameră ne petrecem o bună bucată din timp și poate fi considerată chiar o zonă publică, mai ales că aici ne primim și musafirii. Acest spaţiu trebuie să fie bine luminat, lucru ce va stimula conversaţia, iar scaunele, fotoliile sau canapeaua trebuie amplasate cu faţa spre ușă. În centrul camerei puteţi așeza o măsuţă de cafea, și nu televizorul, stimulând astfel socializarea.

Dormitorul

Ideal ar fi ca această încăpere să fie cea mai depărtată de ușa de la intrare. Dacă nu putem muta camera, măcar putem face în casă o atmosferă călduroasă și primitoare. Primul pas este acela de a scăpa de aparatele electronice din dormitor. Încercaţi să scăpaţi de televizor, închideţi-l într-un dulap sau acoperiţi-l atunci când nu-l folosiţi. Specialiștii feng shui ne recomandă să nu amplasăm patul sub geam sau cu faţa spre ușă. Încercaţi să-l poziţionaţi în așa fel încât, atunci când dormiţi, capul să aibă în spate peretele.

Baia

Curăţaţi cât mai bine fiecare colţișor din acest spaţiu pentru a nu atrage energiile negative. Dacă nu aveţi geam la baie, oglinzile sunt bine-venite și, pentru o atmosferă cât mai plăcută, puteţi pune și lumânări parfumate. Experţii în feng shui ne mai recomandă, de asemenea, ca ușa și capacul de la toaletă să fie mereu închise.

Bucătăria

Această încăpere este inima „casei” sau centrul energetic. Încercaţi să amplasaţi aragazul astfel încât bucătarul să aibă vedere către ușă și, nu în ultimul rând, să-l menţineţi curat. Ustensilele ascuţite se ţin în sertare sau dulapuri, iar la vedere pot rămâne doar coșurile cu fructe proaspete.

Autor: Ziarul Ring
Sursa: www.ziarulring.ro  Luni, 9 Ianuarie 2012

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu