vineri, 20 ianuarie 2012

Închiderea de ieri a site-ului Wikipedia a fost un success mondial

 Închiderea de ieri a site-ului Wikipedia a fost un success mondial
Închiderea de ieri a site-ului Wikipedia a fost un success mondial
Protestul de ieri al site-ului Wikipedia i-a adus platformei o popularitate mai mare decât în zilele anterioare, mai mulţi oameni dorind să vadă mesajul prin care enciclopedia online protesta împotriva Legii „Stop Online Piracy Act" (SOPA), despre care se spune că ar limita independenţa și libertatea site-urilor alimentate de către utilizatori.
Astfel, conform unei analize a firmei Experian Hitwise, Wikipedia a fost pe locul 8 în clasamentul celor mai accesate site-uri din Marea Britanie, mult mai bine decât cu o zi înainte, chiar dacă singura pagină disponibilă era un ecran negru, cu un mesaj despre libertatea internetului. Singura soluţie împotriva blocajului era ca utilizatorului să apese tasta „Escape" înainte ca mesajul să apară, scrie site-ul pocket-lint.com.
5,8 milioane de vizitatori au fost pe Wikipedia ieri numai din Marea Britanie, iar accesările de pe dispozitivele mobile au crescut cu 14%. Faţă de varianta clasică, platforma mobilă a enciclopediei online nu era blocată de mesajul anti-SOPA.
Succesul campaniei a fost evidenţiat și de către fondatorul site-ului, Jimmy Wales, care a scris într-un mesaj pe Twitter „Actualizare! 8 milioane de americani au căutat numerele de telefon ale Congresului, iar 162 de milioane de utilizatori au văzut pagina neagră".
Nu numai Wikipedia a protestat ieri. Un purtător de cuvânt de la Google a declarat că 4,5 milioane de oameni au semnat petiţia gigantului online împotriva SOPA.

Autor: Adevarul
Sursa: www.adevarul.ro  Joi, 19 Ianuarie 2012

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu