duminică, 8 ianuarie 2012

Utilizatori din întreaga lume renunţă la Windows XP. Află de ce

 Utilizatori din întreaga lume renunţă la Windows XP. Află de ce
Utilizatori din întreaga lume renunţă la Windows XP. Află de ce
Sistemul de operare Window XP pierde pe lună ce trece din ce în ce mai mulţi utilizatori, cota de piaţă a acestuia ajungând luna trecută la 46,5 %.
Windows XP a pierdut în decembrie 2,4% din cota de piaţă, ajungând la 46,5% conform firmei Net Applications. În patru luni, din septembrie până în decembrie, cota de piaţă a Windows XP s-a redus cu 11 procente.
Motivul pentru care majoritatea utilizatorilor renunţă la XP este Windows 7. Cel mai nou sistem de operare al americanilor a câștigat 2,4 puncte procentuale în decembrie, cota de piaţă crescând la 37%.
XP, un sistem de operare vechi de zece ani, va pierde luna aceasta 3,5 puncte procentuale, conform Net Applications. Microsoft i-a anunţat pe clienţi încă din luna iulie a anului trecut că în 2014 va retrage suportul pentru acest sistem de operare.
 
Cei de la Net Applications estimează că Windows 7 va deveni cel mai utilizat sistem de operare din lume în luna aprilie, cu câteva luni mai devreme decât estimau anterior.
Atunci când Windows 8 va fi lansat pe piaţă, Windows 7 va deţine între 50 și 52% din piaţa sistemelor de operare. Net Applications calculează cota de piaţă a sistemelor de operare analizând date de la 160 de milioane de utilizatori unici.

Autor: Capital
Sursa: www.capital.ro  Miercuri, 4 Ianuarie 2012

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu