luni, 27 februarie 2012

Șterge-ţi istoricul Google înainte de a fi prea târziu ca să-ţi ascunzi căutările secrete!

 Șterge-ţi istoricul Google înainte de a fi prea târziu ca să-ţi ascunzi căutările secrete!
Șterge-ţi istoricul Google înainte de a fi prea târziu ca să-ţi ascunzi căutările secrete! A mai rămas o săptămână până când Google va aplica schimbările controversate în politica de confidenţialitate, care permit stocarea și utilizarea informaţiilor personale ale userilor.
Potrivit Daily Mail, există o cale prin care poţi împiedica tentativa Google de a-ţi construi un profil permanent, care ar putea să includă informaţii personale, inclusiv vârsta, sexul, domiciliul sau orietarea sexuală.
De la 1 martie nu o sa mai poţi opta pentru a nu fi inclus în noua politică, aspru criticată de militanţii pentru protecţia datelor personale și contestată la autorităţile din SUA.
O modalitate prin care poţi limita posibilităţile Google de a-ţi înregistra fiecare mișcare, inclusiv secretele jenante este să-ţi ștergi istoricul de navigare.
Fă așa:
1. Accesează pagina Google și intră pe contul tău. Utilizează meniul de sub numele tău din partea dreapta-sus, pentru a accesa setările tale. Dă un click pe “setările de cont” (account settings).
2. Găsește secţiunea numită “servicii” (services) și vei găsi link-ul “vezi istoricul web vizibil sau invizibil” (view, enable, or disable web history). Dă click pe el.
3. În final poţi șterge toate detaliile căutarilor tale făcând click pe “șterge istoricul web” (remove web history). Odată ce ai făcut asta, istoricul va rămâne invizibil.
Altfel, istoricul navigărilor tale va împiedica Google de a-ţi depista și stoca aceste informaţii.

Autor: jurnalul.ro
Sursa: www.jurnalul.ro  Vineri, 24 Februarie 2012

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu