luni, 2 aprilie 2012

8 reţete pe care trebuie neapărat să le știi pe de rost

 8 reţete pe care trebuie neapărat să le știi pe de rost
8 reţete pe care trebuie neapărat să le știi pe de rost Într-o lume care abundă de site-uri și bloguri cu reţete, mulţi nu se mai obosesc să ţină minte vreuna. Dau fuga la computer, o căutare și gata: reţetele dorite apar una câte una. Mii se sfaturi, mii de ingrediente, poate pe unele nici nu le ai în casă. Dacă ești novice într-ale bucătăriei, e cazul să fii atent, iar dacă ești specialist deja, e timpul să-ţi testezi cunoștinţele. Iată 8 reţete pe care trebuie neaparăt să le știi pe de rost, fără ingredinte, fără măsurători.
 
 1: Somon la cuptor
Peștele te poate păcăli și când îl cumperi și când îl prepari. Ca să fii sigur că faci totul ca la carte și nu ai surpriza că n-ai pregătit suficient peștele, pune toate ingredintele în tava de copt apoi acoper-o cu folie de aluminiu și dă la cuptor pentru 15 minute. Sugestie: somon, roșii și sos pesto.

2: Pui la cuptor
Pentru a obţine crusta aurie și ușor crocantă a puiului băgat la cuptor nu trebuie decât să desprindeţi puţin pielea și să puneţi câteva cubuleţe de unt între piele și carne. Apoi îl ungi cu ulei și cu toate ierburile aromate care îţi plac. Îl dai la cuptor și gata. N-ai avut nevoie de o reţetă complicată.

 3: Friptură la grătar
Veţi spune iar: “Toată lumea știe să facă friptură la grătar!”. Oare? Dacă friptura ta are zone negre înseamnă că nu știi. Orice zonă neagră pe carne înseamnă o friptură distrusă, proteine alterate pe care n-ar trebui să le mai consumi pentru că îţi pot face rău. Friptura trebuie să aibă culoare maronie, asemănătoare caramelului.
 
 4: Dressing pentru salate
E foarte simplu: o lingură de oţet, o lingură de muștar Dijon, trei linguri de ulei. Orice adaugi în plus – ceapă, usturoi, albuș sau gălbenuș crud – creezi deja propria reţetă.
 
 5: Ouă ochiuri
Toţi veţi zice “Dar eu știu să facă ouă ochiuri!”. Să vedem, chiar știti? Știti de exemplu să le faceţi moi și zemoase sau vă ies tot timpul mai tari. Secretul este să le faceţi la foc mare.
 
 6: Legume
Fie că le înăbuși, fie că le călești, fie că le dai la cutor, fie că le faci tocăniţă, legumele sunt bune oricum. Nu trebuie să faci o filosofie din a le găti.
 
7: Supă de pui cu tăiţei
Supa de pui cu tăiţei este indicată la primul semn de răceala. Face bine corpului, face bine sufletului. Puţină ţelină, ceapă și morcovi, carne și tăiţei și gata, supa e delicioasă, fără prea multă bătaie de cap.
 
8: Spaghetti
Ideale pentru situaţiile în care ai musafiri neanunţati. De aceea trebuie să ai tot timpul în casă spaghetti, ulei, usturoi și lămâie. Poţi face un sos delicios doar din aceste ingrediente. Fără prea mare bătaie de cap.

 

Autor: Sfatul parintilor
Sursa: sfatulparintilor.ro  Duminica, 1 Aprilie 2012

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu