vineri, 25 mai 2012

Uite ce produse nu trebuie să-ţi lipsească din bucătărie!
Uite ce produse nu trebuie să-ţi lipsească din bucătărie!
Burete pentru vase
Buretele pentru vase trebuie schimbat frecvent, cel puţin o dată la două săptămâni deoarece este un mediu propice dezvoltării bacteriilor și microbilor.
Pentru că este întotdeauna umed sau chiar îmbibat cu apă și folosit pentru curăţarea resturilor alimentare buretele poate fi un adevărat focar de infecţie.
Nu uita să cumperi mai multe bucăţi, pentru a nu rămâne niciodată în pană!
Pungi de gunoi
Pungile de gunoi sunt esenţiale, o știm cu toţii. Cu toate acestea, de multe ori depozităm deșeurile menajere în pungile de cumpărături pe care le primim de la casa de marcat, atunci când mergem la supermarket.
Asta pentru că uităm mereu că pe piaţă se găsesc și pungi speciale pentru gunoi. Sunt ieftine, mult mai rezistente și au mărimi diferite. Nu uita să cumperi un sul care să-ţi ajungă pentru o perioadă cât mai lungă de timp.
Pungi alimentare
Vrei să depozitezi un aliment în frigider? Pungile alimentare sunt cele mai indicate. Dar ce te faci când constaţi că nu mai ai pungi alimentare? Alegi varianta foliei de aluminiu riscând să te îmbolnăvești. Când mergi la supermarket nu uita să cumperi un sul de pungi alimentare.

 
Folie de aluminiu pentru aragaz
Pentru a proteja aragazul de pete de grăsime, protejează-l învelind suprafaţa acestuia cu folie din aluminiu. Decupeaz-o în dreptul celor patru ochiuri. Astfel, dacă mâncarea va da în foc, aragazul tău va fi ferit de orice urmă de murdărie.
Sită pentru scurgerea de la chiuvetă
Dacă nu ai o sită care să acopere scurgerea de la chiuvetă, resturile alimentare vor înfunda ţevile, iar, în cel mai nefericit caz, te poti trezi cu o inundaţie de toată frumuseţea! Dacă nu ai deja, nu uita să cumperi una. Costă extrem de puţin dar este foarte folositoare.
«Nu folosi folia de aluminiu la gătit!» Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare
În nici un caz nu folosiţi folie din aluminiu când gătiţi sau dacă doriţi să împachetaţi alimentele. Aciditatea acestora mobilizează ionii de aluminiu în hrană.Mai mult decât atât, trebuie știut faptul că aluminiul este neurotoxic fiind asociat cu maladia Alzheimer.Alimentele pe care le preparăm la cuptor pot fi învelite în frunze de viţă de vie opărite sau în frunze de varză".

Autor: Click
Sursa: www.click.ro  Joi, 24 Mai 2012

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu