joi, 28 iunie 2012

Cum afli ce site-uri te urmăresc

 Cum afli ce site-uri te urmăresc
Cum afli ce site-uri te urmăresc
Te-ai întrebat vreodată de unde îţi trimit informaţiile site-urile pe care le vizitezi? Dacă da, atunci citește în continuare despre o nouă extensie a Mozilla care îţi va arăta cum ești urmărit de-a lungul site-urilor pe care le accesezi.
Instalarea Collusion
Vom folosi Collusion pentru o urmărire automată și pentru a putea face legătura între cookie-uri. Pentru a instala aplicaţia, intră pe site-ul Collusion și dă click pe butonul de Download, arată howtogeek.com.
 
Vei ajunge la galeria de add-on-uri pentru Firefox. Aici, dă click pentru a adăuga butonul Firefox.


Apoi va trebui să confirmi că vrei să instalezi add-on-ul, dând click pe butonul Install Now.


Odată instalat, când vei intra pe un site, vei vedea un buton mic cu roșu și alb, în colţul din dreapta-sus a barei de add-on.


Dacă dai click pe el, Collusion se va deschide și îţi va oferi o prezentare generală a site-urilor care te-au urmărit. Va uni site-urile care folosesc același sistem de urmărire folosind o diagramă asemănătoare unei pânze de păianjen.


Site-urile pe care le-ai vizitat direct vor fi colorate cu albastru, iar pentru a vedea care din ele au transmis datele tale mai departe, pune pur și simplu mouse-ul pe ele. Mai jos putem vedea că 9gag a transmis cookie-uri mai departe către alte patru site-uri.


Autor: Money.ro
Sursa: www.money.ro  Miercuri, 27 Iunie 2012

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu